Jelení chrbát v chrumkavej kôrke

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
1/2 KL
10 ks
2 plátky
4 PL
2 ks
350 ml
125 ml
1 ks
125 g
2 KL
2 KL
2 KL
250 ml
4 pl
1/2 ks
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny. V pekáči zohrejeme olej a chrbát doň vložíme slaninou nahor. Cibuľu ošúpeme, nahrubo posekáme a pridáme k mäsu. Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 220 stupňov Celzia. Po 20 minútach prilejeme 100 ml vína a bujónu, znížime teplotu na 175 stupňov Celzia a pečieme ešte asi 30 minút.

  2. 2

    Zmiešame strúhanku, vajce, cukor, maslo, klinček, 3 PL červeného vína a koňak. Zapneme gril a plátky slaniny a mäsa odložíme. Pečienku nahrubo potrieme 3/4 vymiešanej zmesi a asi 10 minút grilujeme dohneda. Vyberieme a odložíme do tepla.

  3. 3

    Z omáčky odoberieme tuk, pridáme zvyšné víno, korenie, strúhanku a citrónovú kôru a varíme do zhustnutia. Primiešame pomarančovú a citrónovú šťavu, osolíme, ochutíme čiernym korením a zjemníme smotanou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia