porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,2 kg |
|
| 1/2 KL |
|
| 10 ks |
|
| 2 plátky |
|
| 4 PL |
|
| 2 ks |
|
| 350 ml |
|
| 125 ml |
|
| 1 ks |
|
| 125 g |
|
| 2 KL |
|
| 2 KL |
|
|
|
|
| 2 KL |
|
| 250 ml |
|
| 4 pl |
|
| 1/2 ks |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny. V pekáči zohrejeme olej a chrbát doň vložíme slaninou nahor. Cibuľu ošúpeme, nahrubo posekáme a pridáme k mäsu. Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 220 stupňov Celzia. Po 20 minútach prilejeme 100 ml vína a bujónu, znížime teplotu na 175 stupňov Celzia a pečieme ešte asi 30 minút.
- 2
Zmiešame strúhanku, vajce, cukor, maslo, klinček, 3 PL červeného vína a koňak. Zapneme gril a plátky slaniny a mäsa odložíme. Pečienku nahrubo potrieme 3/4 vymiešanej zmesi a asi 10 minút grilujeme dohneda. Vyberieme a odložíme do tepla.
- 3
Z omáčky odoberieme tuk, pridáme zvyšné víno, korenie, strúhanku a citrónovú kôru a varíme do zhustnutia. Primiešame pomarančovú a citrónovú šťavu, osolíme, ochutíme čiernym korením a zjemníme smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu