Srbské cestoviny

sisit - fotkasisit, 2. októbra 2009
Srbské cestoviny
Foto: sisit

Tento recept som dostala od veľmi milej pani, ktorá pochádza zo Srbska. Vždy som dostávala veľa tekvice zo záhrady mojich rodičov a pokiaľ som nemala tento recept, nevedela som čo s ňou okrem prívarku.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
1 balenie
2 PL
2 PL
2 ks
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme cestoviny, nakrájame všetku zeleninu na kocky.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci speníme cibuľu, vložíme všetku zeleninu - podľa fantázie a chuti môžeme pridať aj šampiňóny, dusíme do polomäkka. Po podusení pridáme sójovú omáčku a pretlak.

  3. 3

    Vypneme a dáme dolu hrniec so šporáka. Pridáme pretlačený cesnak, bylinky ako oregáno a petržlenovú vňať, a nakoniec uvarené cestoviny. Všetko dobre premiešame. Vložíme do zapekacej misy a dáme na 10-15 minút zapiecť. Na záver nastrúhame tvrdý syr na vrch a necháme v trúbe aby sa roztiekol. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Tekvica maslová : to sú také tie dlhé válce, sú dlhé aj 1,5 m. Zbehni na miletičku v lete. Ale môžeš použiť aj klasicku tekvicu, pokial bude mladá môžu tam ísť aj jadierka.

Pridaj komentár k receptu: