Srbské cestoviny

sisit - fotkasisit, 2. októbra 2009
Srbské cestoviny
Foto: sisit

Tento recept som dostala od veľmi milej pani, ktorá pochádza zo Srbska. Vždy som dostávala veľa tekvice zo záhrady mojich rodičov a pokiaľ som Zobraziť celý popisTento recept som dostala od veľmi milej pani, ktorá pochádza zo Srbska. Vždy som dostávala veľa tekvice zo záhrady mojich rodičov a pokiaľ som nemala tento recept, nevedela som čo s ňou okrem prívarku.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
1 balenie
2 PL
2 PL
2 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme cestoviny, nakrájame všetku zeleninu na kocky.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci speníme cibuľu, vložíme všetku zeleninu - podľa fantázie a chuti môžeme pridať aj šampiňóny, dusíme do polomäkka. Po podusení pridáme sójovú omáčku a pretlak.

  3. 3

    Vypneme a dáme dolu hrniec so šporáka. Pridáme pretlačený cesnak, bylinky ako oregáno a petržlenovú vňať, a nakoniec uvarené cestoviny. Všetko dobre premiešame. Vložíme do zapekacej misy a dáme na 10-15 minút zapiecť. Na záver nastrúhame tvrdý syr na vrch a necháme v trúbe aby sa roztiekol. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jarco
Wow! Tekvicu nemusím (asi by som radšej použil cuketu), ale znie (aj vyzerá) to veľmi dobre.
ejanka
Veľmi rada by som si to pripravila, lenže netuším, ako vyzerá tekvica maslová...
sisit
Tekvica maslová : to sú také tie dlhé válce, sú dlhé aj 1,5 m. Zbehni na miletičku v lete. Ale môžeš použiť aj klasicku tekvicu, pokial bude mladá môžu tam ísť aj jadierka.