Guláš z muflóna

redakcia - fotkaredakcia, 5. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
2 ks
2 ks
 kúsok
2 ks
1 ks
250 g
20 g
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Odležané mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame na rezne, zľahka naklepeme a potom pokrájame na malé kocky alebo hrubšie rezance. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pór pokrájaný na kolieska, opražíme ho, vložíme mäso, opečieme ho, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime mletou červenou paprikou.

  2. 2

    Podlejeme vodou alebo mäsovým vývarom a prikryté udusíme do polomäkka. Potom pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a zeler, pokrájané kelové listy a pokrájaný kapustový list. Neskôr pridáme očistené a pokrájané zemiaky a drvenú rascu, zahustíme múkou opraženou nasucho a udusíme domäkka.

  3. 3

    Hotový guláš ochutíme rozotreným cesnakom a majoránom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia