4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Odležané mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame na rezne, zľahka naklepeme a potom pokrájame na malé kocky alebo hrubšie rezance. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pór pokrájaný na kolieska, opražíme ho, vložíme mäso, opečieme ho, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime mletou červenou paprikou.
- 2
Podlejeme vodou alebo mäsovým vývarom a prikryté udusíme do polomäkka. Potom pridáme očistenú pokrájanú mrkvu a zeler, pokrájané kelové listy a pokrájaný kapustový list. Neskôr pridáme očistené a pokrájané zemiaky a drvenú rascu, zahustíme múkou opraženou nasucho a udusíme domäkka.
- 3
Hotový guláš ochutíme rozotreným cesnakom a majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu