Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Kurča po gazdovsky

Kuracie mäso

Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, ...

prazdny

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami

Hlavné jedlá

Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

prazdny

Ľubovniansky vrabec

Bravčové mäso

Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku...

prazdny

Zajac na paprike

Hlavné jedlá

Očistenú a umytú prednú časť zajaca posekáme na menšie kúsky a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji.

prazdny

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom

Hlavné jedlá

Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

prazdny

Zemiaková placka plnená mäsom

Hlavné jedlá

Údené mäso uvaríme domäkka a pokrájame na 4 rovnaké časti.

prazdny

Bratislavské bravčové pliecko

Bravčové mäso

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

prazdny

Hovädzie srdce na smotane

Hovädzie mäso

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku.

prazdny

Roštenka v uhorkovej omáčke

Hovädzie mäso

Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi...

prazdny

Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom

Hovädzie mäso

Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

prazdny

Zbojnícka roláda

Hovädzie mäso

Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, poukladáme plátky šunky a...

prazdny

Slovenský kotlíkový guláš

Hovädzie mäso

Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.

prazdny

Pečené baranie mäso

Hlavné jedlá

Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.

prazdny

Plnená hovädzia sviečkovica

Hovädzie mäso

Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...

prazdny

Paprikové tajomstvo

Bezmäsité jedlá

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

prazdny

Šalát s grilovaným hermelínom

Bezmäsité jedlá

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

prazdny

Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

Bravčové mäso

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

prazdny

Kapor po alsasky

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Rybie filé na tmavom pive

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Makrely v omáčke

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Sladké penne

Dezerty

Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...

prazdny

Cestoviny plnené špenátom a syrom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a...

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

prazdny

Zapečené špagety cacciatore

Cestoviny

Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu...

prazdny

Tagliatelle s údeným lososom

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, ...

prazdny

Zelené rezance s hubami a šošovicou

Cestoviny

Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

prazdny

Skvelé tortellini

Cestoviny

Z múky, 2 vajec, soli, 3 PL oleja a 6 PL vlažnej vody vypracujeme...

prazdny

Cestoviny s baklažánom

Cestoviny

Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...

prazdny

Francúzske špagety

Hovädzie mäso

Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji,...

prazdny

Brokolicovo– cestovinová dúha

Bravčové mäso

Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme...

prazdny

Špenátové cestoviny s kuracím mäsom

Kuracie mäso

Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy...

prazdny

Zeleninové fussili

Cestoviny

Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

prazdny

Špenátové halušky so syrom

Cestoviny

Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...

prazdny

Rezancový nákyp s jablkami

Dezerty

Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.