Morčacie závitky plnené jablkami a figami

cokomilka - fotkacokomilka, 6. decembra 2009

Rada: Ako prílohu podať zemiakové pyré.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

6 ks
2 ks
6 ks
3 ks
50 g
5 lyžíc
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Do šalátovej misy vymačkáme jeden citrón. Druhý nakrájame na veľmi tenké kolieska. Figy nakrájame na kocky, jablká na dieliky. Tie vložíme do citrónovej šťavy. Rúru predhrejeme na 210 stupňov.

  2. 2

    Morčacie rezne nakrojíme tak, že vytvoríme kapsu. Naplníme ju figami a jablkami. Do každej vložíme malú kocku masla. Osolíme, okoreníme. Previažeme bielou niťou. Závitky uložíme do pekáča, pokropíme olejom a podlejeme. Pečieme. Občas podlievame vodou a polievame šťavou z výpeku.

  3. 3

    Mierne ohrejeme smotanu. Stiahneme ju z ohňa, vložíme do nej plátky citrónu a sekanú pažítku. Okoreníme, zmiešame. Upečené závitky pred podaním prelejeme omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia