6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre premiešame. Potom ho odložíme na 24 hodín do chladničky. Na druhý deň mäsovú hmotu rozvaľkáme na alobale.
- 2
Povrch natrieme nie veľmi hrubou vrstvou praženice, potom poukladáme šunku a na prúžky nakrájanú kapiu. Pomocou alobalu zvinieme hmotu do rolády a alobal riadne na oboch koncoch a po celej dĺžke, aby sa počas pečenia neuvoľnil.
- 3
Pečieme asi 50 – 60 minút. Potom alobal odstránime a dopečieme dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu