Kuracie prsia na karí so zeleninou

martina34 - fotkamartina34, 5. decembra 2009
Kuracie prsia na karí so zeleninou
Foto: martina34

Tento recept vznikol použitím fantázie, je vhodným bielkovinovým jedlom a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Ja pripravujem jedlo pre mňa - delenú stravu Zobraziť celý popisTento recept vznikol použitím fantázie, je vhodným bielkovinovým jedlom a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný. Ja pripravujem jedlo pre mňa - delenú stravu a pre zvyšok rodiny, oni jedia všetko, hlava - nehlava. No vôňa ich pritiahla a musela som sa s nimi s týmto jedlom podeliť.

1
porcia
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100  g
100  g
150  g
100  g
50  g
 štipka
 podľa potreby
2  PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si mrkvu na tenké úzke pásiky, pripravíme si kuracie prsia tiež ich nakrájame na pásiky, šampiňóny, papriku a cibuľu si tiež nakrájame. Na panvicu, ktorá sa dá prikryť alebo hrniec, dáme 1-2 PL olivového oleja a necháme ho zohriať.

  2. 2

    Keď je olej zohriaty, pridáme cibuľu a mrkvu a chvíľu popražíme, potom prikryjeme pokrývkou a chvíľu necháme dusiť asi 5 minút. Pridáme kuracie prsia a kari korenie, sójovú omáčku, červenú mletú papriku, trochu soli a dobre premiešame. Prikryjeme a dusíme cca 10 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nakrájanú farebnú papriku a šampiňóny, chvíľku podusíme a na koniec pridáme smotanu, ktorá nám to celé zjemní. Stačí to nechať prejsť varom a obed je hotový.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia