Celozrnná syrová pizza

martina34 - fotkamartina34, 5. decembra 2009
Celozrnná syrová pizza
Foto: martina34

Tento recept robievam ako sacharidovú večeru.

2-3
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250  g
1/2  kocky
1/2  ČL
cca 1,5  dcl
1  PL
150  g




Postup

  1. 1

    Na začiatok si urobíme kvások z droždia a 0,5 dcl teplej vody. Po nakysnutí pridáme celozrnnú múku, morskú soľ, 1 PL olivového oleja a teplú, nie horúcu vodu na zamiesenie. Cesto necháme vykysnúť.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme formu alebo pekáč na pečenie, ktorý potrieme troškou olivového oleja. Cesto si rozvaľkáme a premiestnime do formy.

  3. 3

    Na cesto natrieme celý biely jogurt Activia, posolíme morskou soľou, kto má rád môže do jogurtu primiešať pretlačený strúčik cesnaku. Na jogurt rovnomerne nasypeme strúhaný tvrdý syr a pečieme na 180 stupňoch asi 20 minút.

Diskusia k receptu

hefi
Martinka, a to sa môže múka so smotanou, alebo jogurtom v delej strave? nerozumiem potom tomu. Veď bielkoviny sa nemajú miešať so sagaridmi.
martina34
môže, múka je sacharid a smotana podľa rozpisu, podľa ktorého sa riadim od Summovej je neutrál, aj biely jogurt.
nelajsia
a co ten syr? tvrdy Summova uvádza do kategorie bielkovin, v neutralnej sú mäkke syry ako napr. mozarella
martina34
ano, máte pravdu, na vrch treba dať tvrdý syr s najmenej 60% tuku v sušine, napr. smotanová gouda...
bubulka
Martinka, vidím že držíte tiež tú delenú podľa Summovej ako ja. Nemôžem nájsť žiadnu aktuálnu diskusiu na toto. Ja som práve s ňou teraz začala a nejaké maličkosti sú mi neni jasné. Mohli by ste mi prosím odpísať na mail: pallayovazuzana@centrum.sk ? Ďakujem
elisticka
@martina34 pozeram tvoje recepty a máš vela zo zdravych surovín.mám pokúpené niektoré a ešte som nevarila z nich tak si pár receptov od teba uložím do KK a budem vyvárať.aj táto pizza vyzerá výborne musím upiecť.dakujem za rceptiky:-)))
angela64
ja mam zaužívanú delenú stravu (90dňová dieta) a myslím, že je to správne nakombinované..takže sacharidy s mliečnym nie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia