Moravský vrabec

redakcia - fotkaredakcia, 8. decembra 2009
4-6
porcie
10 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
4 strúčiky
300 ml




Postup

  1. 1

    Opláchnutý bôčik a pliecko nakrájame na malé kúsky a dáme do pekáča. Osolíme, posypeme rascou, cibuľou nakrájanou na plátky a nadrobno nasekaným cesnakom. Podlejeme vodou a pečieme v rúre.

  2. 2

    Občas prelejeme výpekom a podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zahustíme múkou, osmažíme, rozriedime vodou, rozmiešame a varíme aspoň 20 minút.

  3. 3

    Nakoniec precedíme a ešte krátko povaríme. Podávame s kapustou a knedľou.

Diskusia k receptu

Vymazať
azza
Poznám , je to super . Mala vichytavka namiesto vody červené víno ,skúste je mäso lepšie.
Vymazať
concord
Môže byť. Vyskúšam to. Najlepšieho vrabca som jedol v jednej pražskej reštike(špecializovaná na divinu) v Prahe pri Karlovom moste. Robili to z diviaka + báječné české knedle. Bašta. Ako hovoria naši českí kámoši to sem si pošmák. A robili nám ich aj na vojne v Klecanoch u Prahy. Patlanina ako to nazývajú Češi.Ale tento recept chcem vyskúšať.
Vymazať
almurroyal
Milujem dobrého brabca..vedia to fakt pripraviť perfektne v ČR....dnes v nedelu podávam doma..ale skúšam aj s ryžou a červenú cviklu.žiada sa mi to takto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia