Rybie filetky s broskyňami

cokomilka - fotkacokomilka, 6. decembra 2009

Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.

2
porcie
25 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
1 ks
1 ks
1/2 lyžička
1/2 zväzok
1/2 lyžička
12 lyžíc
1/2 lusk




Postup

  1. 1

    Pstruha nakrájame na jemné filetky. Rýchlo opečieme na oleji. Odložíme.

  2. 2

    Pripravíme vanilkovú zálievku: Rozlúpneme vanilkový lusk. Macerujeme v teplom oleji. Nasekáme kôpor. Broskyne olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Kôprové semená rozdrtíme. Plátky ryby rozložíme na taniere a zalejeme zmesou citrónovej a grappefruitovej šťavy. Osolíme, okoreníme. Necháme odležať 5 minút. Pridáme kôprové semená, červené korenie, plátky broskýň, posypeme zeleným kôprom. Zalejeme vanilkovým olejom.

  3. 3

    Podávame vychladené s drtenými rajčinami a toastom.

Diskusia k receptu