Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
2
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruha nakrájame na jemné filetky. Rýchlo opečieme na oleji. Odložíme.
- 2
Pripravíme vanilkovú zálievku: Rozlúpneme vanilkový lusk. Macerujeme v teplom oleji. Nasekáme kôpor. Broskyne olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Kôprové semená rozdrtíme. Plátky ryby rozložíme na taniere a zalejeme zmesou citrónovej a grappefruitovej šťavy. Osolíme, okoreníme. Necháme odležať 5 minút. Pridáme kôprové semená, červené korenie, plátky broskýň, posypeme zeleným kôprom. Zalejeme vanilkovým olejom.
- 3
Podávame vychladené s drtenými rajčinami a toastom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu