Opekané čínske ryžové rezance

kimlo - fotkakimlo, 6. decembra 2009
Opekané čínske ryžové rezance
Foto: kimlo

Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
1 ks
100 g
1 ks
3 PL
0,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.

  2. 2

    Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).

Diskusia k receptu

jarco
Presne takto to mám rád aj ja, ale radšej s čínskou kapustou :-) Pekná fotka, mimochodom.
sovka62
Vyzerá to dobre. Mám rada jedlá s menším množstvom mäsa a toto by mohlo byť ono. Vyskúšam.
sjuz
Opekané čínske rezance mám veľmi rada, tot určite vyskúšam. Podobne robím aj ja, dávam všaj aj cibuľu na pásiky do zeleniny. Ale to je detail :)
dunhill
rezance prazim zasadne zvlast! najprv dam olivovy olej,por na kolieska,trosku to orestujem a az potom tam pridam rezance a sojovu omacku a rezance rychlo opekam
memedik
Su fantasticke a hlavne rychlo hotove,ja ich robim najtenšimi špagetami ,všetkym velmi chutia....
verula
vyzera to super musim skusit dik ukladam do kk
mara44
páči sa mi to, ja to vyskúšam so sójovými kockami
pedrobn
ja pridavam pretlačeny cesnak 1-2 stručik,a a podla chuti 1-2 vajcia upražit ako klas.praženicu ale viac tak trošku do tmava a pridam to k rezancom
babkamt
som rada,že som natrafila na tento recept.Nedávno som to jedla a zachutilo mi.
používateľ nemá avatar
foo
foo
vyzerá to výborne, chválim :) ale ja osobne si kupujem mungo rezance, tzv. sklenené, nech viac vynikne to mäso
baka123
chodila som na ne v Trenčíne do čínskej reštaurácie, ale už nebudem, čo som videla tie kontroly ako dopadli, mám dosť, ale tieto si určite doma urobím
zdenulla
výborný recept! nemali sme čilli papričky, poslúžil aj zavarený baraní roh :) mňamka
tiginko
zajtra nemám veľa času vyvárať, tak reku nejaké čínske rezance, prišli mi tvoje vhod @kimlo , sú nenáročné na suroviny a čas. Ja do nich zamiešam ešte upečenú vajcovú omeletu resp. takmer pripečenú praženicu pokrájanú na prúžky, tak to máme radi...
1x sara50
olgal
dnes sme boli s dcérou u zubárky, zdržali sme sa ,tak som sa dala na čínske rezance.No je to paráda, ale sme sa natlačili ! Mňam toto by som mohla ak každý deň- rýchle a božské :-)
petra75
no,ja som si recept poslovencila a dala som jednotacke dlhe rezance,namiesto porku cibulu a slovensku sojovku z Vitany,i tak je to mnaaam
helga50
Ja ich robím tiež tak, ale bez chilli a miesto kuracinky dám kačacie prsia oveľa sú lepšie :) + bambusové výhonky :)
sara50
Ja pridavam stručik cesnaku, vajičkovu omeletku pokrajanu na pasiky a keď mám, tak aj nejake huby, čerstvé alebo mrazené. Najlepšie sú podpňovky, ale aj kozáčiky sú mňam.
elysa
Tak mi google vyhodil tento recept, a velmi dobre urobil, postup tvoj, suroviny, co chladnicka dala, mrkva, karfiol, susene hriby, kapusta, masko z morcacieho kridla z vyvaru... A nejaka papricka, doniesol mi ich vcera muz.. Moj dnesny aj zajtrajsi obed do prace... Rychlo a chutno, bude u mna z obmenami castejsie
kimlo
@Elysa (1.11.2016 17:56)

Som rád že si si vybrala práve tento recept a pripomenula mi ho, je to vlastne môj prvý recept ktorý som pred 7 rokmi zverejnil na Vareche, aj keď bez fotopostupu, robievam ho stále...
1x elysa
bubaya
Mňammňam, už viem, čo budem variť. Opekané rezance sú výborné jedlo, pojmú všetko, čo do nich pridáme. Ja dávam rezance z instatných polievok Vifon, alebo Vishu. Vyskúšala som niekoľko druhov a tieto sa mi osvedčili najviac, sú tenučké, nelepia sa, nerozpadajú, nerozvárajú. Len zalejem vriacou vodou a keď sú skoro mäkké, scedím a použijem.
elysa
@Kimlo (2.11.2016 10:24)
aj ja som rada, ze som nan nadabila, aj kolegyne mi dnes zavideli, po tom fiasku, co im prislo z jedalne :-)... radsej domacu kvalitku ako si nepochutit...
salinka
Vďaka za recept. Bolo to výborné, len sme tam cvrkli trochu viac sójovej omáčky. Rýchle a chutné.