Foto: kimlo
Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.
- 2
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rád že si si vybrala práve tento recept a pripomenula mi ho, je to vlastne môj prvý recept ktorý som pred 7 rokmi zverejnil na Vareche, aj keď bez fotopostupu, robievam ho stále...
aj ja som rada, ze som nan nadabila, aj kolegyne mi dnes zavideli, po tom fiasku, co im prislo z jedalne :-)... radsej domacu kvalitku ako si nepochutit...
Ak mas rad tzv. "cinu", tak myslim, ze by ti chutil aj tento moj recept:
varecha.pravda.sk/recepty/nasi-goreng-fried-rice-opekana-...
Ďakujem za príma recept.