Opekané čínske ryžové rezance

kimlo - fotkakimlo, 6. decembra 2009
Opekané čínske ryžové rezance
Foto: kimlo

Toto jedlo som si veľmi obľúbil pri návštevách čínskych reštaurácií alebo bistier. Je jednoduché, rýchle a chutné.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
1 ks
1 ks
100 g
1 ks
3 PL
0,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky.

  2. 2

    Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie moje stačilo vložiť do horúcej prevarenej vody na 3-4 minúty a potom precediť. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme, prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa mi najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
Opekané čínske rezance mám veľmi rada, tot určite vyskúšam. Podobne robím aj ja, dávam všaj aj cibuľu na pásiky do zeleniny. Ale to je detail :)
rezance prazim zasadne zvlast! najprv dam olivovy olej,por na kolieska,trosku to orestujem a az potom tam pridam rezance a sojovu omacku a rezance rychlo opekam
používateľ nemá avatar
foo
vyzerá to výborne, chválim :) ale ja osobne si kupujem mungo rezance, tzv. sklenené, nech viac vynikne to mäso
chodila som na ne v Trenčíne do čínskej reštaurácie, ale už nebudem, čo som videla tie kontroly ako dopadli, mám dosť, ale tieto si určite doma urobím
zajtra nemám veľa času vyvárať, tak reku nejaké čínske rezance, prišli mi tvoje vhod @kimlo , sú nenáročné na suroviny a čas. Ja do nich zamiešam ešte upečenú vajcovú omeletu resp. takmer pripečenú praženicu pokrájanú na prúžky, tak to máme radi...
dnes sme boli s dcérou u zubárky, zdržali sme sa ,tak som sa dala na čínske rezance.No je to paráda, ale sme sa natlačili ! Mňam toto by som mohla ak každý deň- rýchle a božské :-)
no,ja som si recept poslovencila a dala som jednotacke dlhe rezance,namiesto porku cibulu a slovensku sojovku z Vitany,i tak je to mnaaam
Ja pridavam stručik cesnaku, vajičkovu omeletku pokrajanu na pasiky a keď mám, tak aj nejake huby, čerstvé alebo mrazené. Najlepšie sú podpňovky, ale aj kozáčiky sú mňam.
Tak mi google vyhodil tento recept, a velmi dobre urobil, postup tvoj, suroviny, co chladnicka dala, mrkva, karfiol, susene hriby, kapusta, masko z morcacieho kridla z vyvaru... A nejaka papricka, doniesol mi ich vcera muz.. Moj dnesny aj zajtrajsi obed do prace... Rychlo a chutno, bude u mna z obmenami castejsie
@Elysa (1.11.2016 17:56)

Som rád že si si vybrala práve tento recept a pripomenula mi ho, je to vlastne môj prvý recept ktorý som pred 7 rokmi zverejnil na Vareche, aj keď bez fotopostupu, robievam ho stále...
Mňammňam, už viem, čo budem variť. Opekané rezance sú výborné jedlo, pojmú všetko, čo do nich pridáme. Ja dávam rezance z instatných polievok Vifon, alebo Vishu. Vyskúšala som niekoľko druhov a tieto sa mi osvedčili najviac, sú tenučké, nelepia sa, nerozpadajú, nerozvárajú. Len zalejem vriacou vodou a keď sú skoro mäkké, scedím a použijem.
@Kimlo (2.11.2016 10:24)
aj ja som rada, ze som nan nadabila, aj kolegyne mi dnes zavideli, po tom fiasku, co im prislo z jedalne :-)... radsej domacu kvalitku ako si nepochutit...

Pridaj komentár k receptu: