Foto: fudko
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej hlavy, na ktorej ostávali chutné kúsky, avšak Zobraziť celý popisRecept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej hlavy, na ktorej ostávali chutné kúsky, avšak moc mastné pre zdravú kuchyňu. Presný opis v jednom z ďalších receptov, ktorý bude nasledovať neskôr.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso umyjeme a dôkladne oddeľujeme mastnú časť mäsa od chudého. Obe časti mäsa osve krájame na drobné kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na štvorčeky.Na olej dáme na kúsky pokrájané mastné mäso a vyškvaríme ho na ružové a chrumkavé oškvarky. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju do sklovita. Do cibuľovej zmesi vložíme na kocky pokrájané chudé mäso, rýchlo osmahneme, osolíme aby pustilo šťavu. Keď je mäso mäkšie, primerane vlastnému jazyku ochutíme bielym mletým korením, sójovými ( classic, chilli ) omáčkami a za občasného miešania dusíme do mäkkého stavu.Keď je mäso mäkké, pridáme rozmrazenú zeleninu a dusíme asi 10 minút do mäkkého stavu. Dochutíme pochutinami primerane svojmu jazyku.
- 2
prebratú ryžu v sitku premyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Z cibule odstránime šupku a napicháme do nej hrebíčky. Na rozohriaty olej vysypeme odkvapkanú ryžu a orestujeme ju do sklovita. Zalejeme 6-timi šálkami najlepšie teplej vody, vložíme cibuľu s hrebíčkami a prichutíme vegetou. Za občasného miešania aby ryža neprihorela, varíme kým sa voda nevyvarí a na povrchu ryže sa vytvárajú bubliny. Vtedy ryžu naposledy premiešame, odstavíme z varnej platne a necháme ryžu dôjsť do mäkka.
- 3
Bravčovinky podávame s ryžou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu