Bravčovinky na čínsky spôsob

fudko - fotkaFudko, 6. decembra 2009 8:55
Ďalšie recepty »
Bravčovinky na čínsky spôsobFoto: fudko

Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej hlavy, na ktorej ostávali chutné kúsky, avšak moc mastné pre zdravú kuchyňu. Presný opis v jednom z ďalších receptov, ktorý bude nasledovať neskôr.

6
porcií
20 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové mäso umyjeme a dôkladne oddeľujeme mastnú časť mäsa od chudého. Obe časti mäsa osve krájame na drobné kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na štvorčeky.Na olej dáme na kúsky pokrájané mastné mäso a vyškvaríme ho na ružové a chrumkavé oškvarky. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme ju do sklovita. Do cibuľovej zmesi vložíme na kocky pokrájané chudé mäso, rýchlo osmahneme, osolíme aby pustilo šťavu. Keď je mäso mäkšie, primerane vlastnému jazyku ochutíme bielym mletým korením, sójovými ( classic, chilli ) omáčkami a za občasného miešania dusíme do mäkkého stavu.Keď je mäso mäkké, pridáme rozmrazenú zeleninu a dusíme asi 10 minút do mäkkého stavu. Dochutíme pochutinami primerane svojmu jazyku.

  2. 2

    prebratú ryžu v sitku premyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Z cibule odstránime šupku a napicháme do nej hrebíčky. Na rozohriaty olej vysypeme odkvapkanú ryžu a orestujeme ju do sklovita. Zalejeme 6-timi šálkami najlepšie teplej vody, vložíme cibuľu s hrebíčkami a prichutíme vegetou. Za občasného miešania aby ryža neprihorela, varíme kým sa voda nevyvarí a na povrchu ryže sa vytvárajú bubliny. Vtedy ryžu naposledy premiešame, odstavíme z varnej platne a necháme ryžu dôjsť do mäkka.

  3. 3

    Bravčovinky podávame s ryžou

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist