Postup
-
1
Mäso umyjeme,odstránime z neho prebytočný tuk,pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
- 2
Na masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme trocha mletej červenej papriky a znova chvíľu popražíme. Potom pridáme mäso,soľ,trocha rasce a bez podlievania dusíme,až kým sa šťava z mäsa celkom nevyparí a mäso sa nezačne pripekať.Potom ho podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme.
- 3
Keď je mäso skoro mäkké,pridáme pokrájanú zelenú papriku ,pokrájené rajčiaky a dusíme do mäkka. Nakoniec zaprášime múkou,chvíľu povaríme a potom rozriedime horúcou vodou.Šťava nemusí byť veľmi hustá. Guláš môžeme pripraviť aj bez zahustenia,ale potom dáme viac masti,aby bolo dosť šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu