Zemiaky s kaviárom /alebo hľuzovkami/

cokomilka - fotkacokomilka, 7. decembra 2009

Príloha i samostatný chod. Odporúčam podať k uvedeným rybím na mojej vareche alebo k perličke na hruškách.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 pohárik




Postup

  1. 1

    Neolúpané zemiaky sparíme vcelku.

  2. 2

    Nakrájame na tenké plátky, naložíme na ne kaviár alebo tenké plátky húb-hľuzoviek. Posypeme soľou a bylinkou. Pokvapkáme olejom.

  3. 3

    Podávame s vínom ako samostatný chod alebo k predošlým rybacím chodom či perličke. K drahým hľuzovkám podávame kvalitné víno, odporúča sa i červené, nielen biele.

Diskusia k receptu

nyja
Ešte som v živote hľuzovky nejedla, ba ani nevidela. Kde to dostať kúpiť? Ale pýtam sa skôr len pre info, teoreticky, údajne to je šialene drahé. Takže pre mňa to tým pádom nepadá do úvahy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia