Hus v šoulete

redakcia - fotkaredakcia, 8. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
200 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň hrach uvaríme a scedíme. Krúpy uvaríme zvlášť domäkka a potom ich prepláchneme studenou vodou. Hus osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody, dovnútra dáme rozkrojenú cibuľu a za občasného podlievania vodou a potierania vlastnou šťavou pečieme do červena.

  2. 2

    Potom hus nakrájame na porcie a kladieme do šouletu, ktorý pripravíme tak, že varený hrach a krúpy zmiešame s cibuľkou osmaženou na husacej masti, pridáme šťavu z pečenej husi, osolíme a okoreníme čiernym korením a majoránom.

  3. 3

    Polovicu šouletu vložíme do pekáča, naň uložíme porcie husi, zakryjeme druhou polovicou šouletu a v rúre zapečieme. K husi v šoulete podávame kyslú uhorku.

Diskusia k receptu

Vymazať
oldomachac
tento recept poznam asi tridsat rokov a u nas si ho robievam pre seba (ostatnym tam vadia krupy) obcas pre manzelku, ale ja mam verziu s dumbierom a ten tomu jedlu doda lepsiu chut,
v sucastnosti v tescu dostat obcas tzv. husacie (kacacie)trupy a teraz ich pouzivam, je to dostatocna nahrada za stehna a prsia, ktore spracuvavame na ine temy, dobru chut




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia