porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prebratý hrach vyperieme, namočíme do studenej vody a necháme stáť do nasledujúceho dňa. Na druhý deň hrach uvaríme a scedíme. Krúpy uvaríme zvlášť domäkka a potom ich prepláchneme studenou vodou. Hus osolíme, posypeme rascou, podlejeme trochou vody, dovnútra dáme rozkrojenú cibuľu a za občasného podlievania vodou a potierania vlastnou šťavou pečieme do červena.
- 2
Potom hus nakrájame na porcie a kladieme do šouletu, ktorý pripravíme tak, že varený hrach a krúpy zmiešame s cibuľkou osmaženou na husacej masti, pridáme šťavu z pečenej husi, osolíme a okoreníme čiernym korením a majoránom.
- 3
Polovicu šouletu vložíme do pekáča, naň uložíme porcie husi, zakryjeme druhou polovicou šouletu a v rúre zapečieme. K husi v šoulete podávame kyslú uhorku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v sucastnosti v tescu dostat obcas tzv. husacie (kacacie)trupy a teraz ich pouzivam, je to dostatocna nahrada za stehna a prsia, ktore spracuvavame na ine temy, dobru chut