Zemiakové pirohy s čiernymi ríbezľami
Tieto pirohy sú u nás veľmi obľúbené, sú krehké, chutné a dnes som ich plnila...
Tvarohová žemľovka s ovocným kompótom
Využije sa staršie pečivo (2-3 dňové rožky, vianočka a pod. ). Nemusí byť čerstvé ovocie,...
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...
Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok
Palacinkové pokušenie
Mlieko, vajcia, múku, cukor spolu zmixujeme. Pripravíme z toho tradičné palacinky (cca 10...
Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami
Takýto chutný a rýchly obed bol dnes u nás. Tento recept urobí, aj začiatočník a...
Tuniakový muffin
Kuskus zaparíme podľa návodu a necháme pod pokrievkou cca 10 min. Dovtedy si papriku, (alebo...
Bezlepkové rezance so strúhankou
Starodávny recept pre chudobnejších. Nehľadám pôvod, sú známe na Šariši aj Spiši a možno všade...
Pečený losos
Toto jedlo pripravil a nafotil môj syn Michal, ja ho tu len prezentujem...
Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......
Vyprážaná Sabi hrudka
Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý...
Judášovo ucho na ázijský spôsob
Kúpila som huby Judášovo ucho, pripravila som teraz niečo vegetariánske na ázijský spôsob, pridávam...
Pečené šampiňóny s kalerábovými hranolčekmi
Nuda v kuchyni ma nebaví. Hranolky zo zemiakov sú klasika, ale čo tak nahradiť ich?...
Cárske ražniči
Recept mám zo Srbska, kde ho robia naozaj perfektne v ktorejkoľvek reštaurácii.
Dukátové halušky podľa Terézie Vansovej
Listovanie v starých knihách má svoje neopakovateľné čaro, síce nemám knihu, ale vďaka dikta. eu...
Mäsovo-paradajková omáčka na spaghetti
Ale kľudne aj na iné cestoviny ;) Úplne jednoduché na prípravu.
Kurací koláč
tento recept je ukážkou toho ako sa jedno jedlo dá urobiť viacerými spôsobmi... kurča na perine...
Pečený bravčový bôčik s červenou kapustou
Jedlo asi každý poznáme, každý ho robí po svojom, je to tuctové ale dobre jedlo...
Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...
Moja variácia bravčového karé na ázijský spôsob
Ázijská kuchyňa je veľmi rozmanitá používanými surovinami od mäsa po zeleninu, ich druhov, výberu korenín,...
Parené buchty po mojom
Parené buchty má asi každý rád, milujeme ich s lekvárom a navrchu s kakaom a s masielkom,...
Mňam mňam mäsko
Umyté a očistené mäso nakrájame na rezance, cibuľu nakrájame nadrobno.
Zapečené cestoviny s hubami
Chcela som na obed niečo bez mäsa, vyšlo z toho toto jedlo. Ak sa miesto...
Kysnuté plnené pagáče v okrúhlej forme
Tento recept na pagáče v našej rodine sa využíva veľmi dlho . Často ich pečiem...
Kokosové palacinky
Nikdy som nebola veľmi na sladké a už vôbec nie koláčikový a dezertový typ... Ale ako iste...