Foto: maja2606
Skvely jednoduchy obed. A ospravedlnujem sa, ze je text bez mäkcenov a dlznov, mam nemecku klavesnicu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 g (alebo olej) |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
6 ks |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
|
|
Na omáčku: | |
na menšie kúsky nakrájané |
|
250 ml na šľahanie |
|
na podliatie |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Takze recept na Semmelknödel (knedle): Cibulu si nakrajame na male kusky a oprazime na masle. Nechame vychladnut. Vyslahame si vajcia, k nim pridame mlieko, za malu lyzicku soli (mozno aj viac podla chuti), a zemlove kocky. Mozme pridat aj petrzlenovu vnat. Nakoniec pridame cibulu s maslom. Cesto rukami dobre vymiesime. Nechame trochu odstat a potom tvarujeme rovnako velke gulky (najlepsie s trochu mokrymi rukami). Do velkeho hrnca dame varit vodu, osolime, a ked zovrie pridavame knedle. Nechame varit asi 15 minut. Voda by sa mala varit len tak zlahka, aby sa knedliky nerozpadli. Z tohto mnozstva mi vyslo asi 18 knedliciek. K obedu zjeme menej, takze ostatne jednoducho zabalim a dam zamrazit :) ( tie nevarim, zabalim ich do folie a k dalsiemu obedu ich jednoducho vytiahnem a uvarim)
- 2
Na omacku si nakrajame znova cibulu a osmazime na oleji. Pridame aj sampiony. Ked su mäkke, zalejem asi 250 ml polievkovym vyvarom a potom smotanou. Zahustim jednou lyzickou muky zmiesanej v troche mlieku a necham zovriet. Dochutim trochu solou a korenim. Podavame s knedlikmi, mne a priatelovi velmi chuti, mnam :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
predsa ludia nie su uplne hlupy,tak len pokracuj..........