Foto: andrealack
Je to ľahké jedlo vhodné aj na večeru.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 kg |
|
20-30 dkg |
|
500 ml |
|
1 ks v črievku |
|
1 ks z konzervy |
|
4 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL pálivá |
|
10 dkg |
|
Postup
-
1
Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča, ktorý si pred tým vymastíme maslom. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, syr, hrášok (poprípade inú zeleninu, ktorú máte doma).
- 2
Zvlášť v miske spolu vymiešame vajíčka, kyslú smotanu, tavený syr, cesnak, pálivú omáčku Blair´s Jalapeno, korenie, soľ a pridáme do pekáča. Všetko spolu ešte premiešame. Povrchu poukladáme na plátky nakrájané maslo.
- 3
Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180 °C cca jednu hodinu. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu