Zapekaný karfiol

andrealack - bez fotkyandrealack, 4. augusta 2015

Je to ľahké jedlo vhodné aj na večeru.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
20-30 dkg
500 ml
1 ks v črievku
1 ks z konzervy
4 ks
2 strúčiky
1 PL
1 ČL
2 ČL pálivá
10 dkg




Postup

  1. 1

    Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča, ktorý si pred tým vymastíme maslom. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, syr, hrášok (poprípade inú zeleninu, ktorú máte doma).

  2. 2

    Zvlášť v miske spolu vymiešame vajíčka, kyslú smotanu, tavený syr, cesnak, pálivú omáčku Blair´s Jalapeno, korenie, soľ a pridáme do pekáča. Všetko spolu ešte premiešame. Povrchu poukladáme na plátky nakrájané maslo.

  3. 3

    Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 180 °C cca jednu hodinu. Dobrú chuť.

    Zapekaný karfiol  - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia