Pečené zemiaky piatich chutí
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 30. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
100 ml |
|
Bylinkové maslo: | |
100 g |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1 strúčik |
|
|
|
Pikantný jogurtový dresing: | |
100 g |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
|
|
1 strúčik |
|
Huby so slaninou: | |
50 g |
|
50 g |
|
Bylinková smotana: | |
100 g |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
|
|
|
|
Kuracie rezance so syrom: | |
50 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rozpálime gril, pripravíme 8 kusov alobalu dostatočne veľkých na zabalenie zemiakov. Do misky dáme olej, cesnak, papriku, soľ, čierne korenie a poriadne rozmiešame, potom do marinády namočíme zemiaky. Neskôr ich zabalíme do alobalu, položíme na gril a hodinu pečieme.
- 2
Bylinkové maslo: Maslo vložíme do misky, pridáme bylinky, cesnak a soľ, všetko dôkladne vyšľaháme metličkou.
- 3
Jogurtový dresing: Jogurt, kečup, čili a cesnak dáme do misky a dôkladne premiešame, podľa potreby osolíme.
- 4
Huby so slaninou: Na panvici orestujeme slaninu, pridáme nakrájané huby a dusíme domäkka.
- 5
Bylinková smotana: Smotanu dáme do misky, pridáme bylinky, premiešame a dochutíme soľou a korením.
- 6
Kuracie rezance so syrom: Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Syr nastrúhame.
- 7
Zemiaky vyberieme z alobalu, krížom ich nakrojíme a servírujeme s plnkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A nemalo byť - ....piatych chutí? Ale nejdem sa hádať......
Mne sa servírovanie páči, pretože ide o grilovačku, resp. neformálne posedenie... Trocha bláznovstva len osvieži stokrát omieľané jedlo.