Foto: marek135
dnes som to skúsil navariť prvý krát, recept mám od bratrancovej manželky, a veľmi nám chutilo :) Môže sa to ešte dochutiť tymiánom, ktorý Zobraziť celý popisdnes som to skúsil navariť prvý krát, recept mám od bratrancovej manželky, a veľmi nám chutilo :) Môže sa to ešte dochutiť tymiánom, ktorý dáme ešte pred strúhaným syrom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rybie filé osušíme kuchynskou utierkou a okoreníme rybím korením, soľou a mčk. Narýchlo vysmažíme na rozpálenom oleji z oboch strán a vyložíme na dno zapekacej misy. Do pekáča v ktorom sme vysmážali filé vložíme nakrájané šampiňóny a tiež ich chvíľu restujeme, môžeme trochu ochutiť mčk a soľou. Orestované šampiňóny vyložíme na ryby a do pekáča dáme porestovať nastrúhanú mrvku, tiež ju len trochu ochutíme soľou a mčk. Orestovanú mrkvu navrstvíme na ryby a šampiňóny. Tak isto osmahneme cuketu a navrstvíme ju do zapekacej misy.
- 2
Na vrch všetkých orestovaných a osmažených surovín dáme strúhaný syr. Smotanu si rozmiešame s vajíčkami a vylejeme do zapekacej misy. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a vložíme do nej zapekaciu misu na cca 20 minút aby nám syr z vrchu trošku chytilo.
- 3
Môžeme podávať s varenými zemiakmi omastenými maslom a dochutenými pokrájaným cibuľovým perom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu