Zeleninové lasagne s citrónovým dipom fotorecept
Foto: klimeczek
Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo. Presne to mi vyhovuje. Mňa inšpirujú veľmi ale kedže sa Zobraziť celý popisTaliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo. Presne to mi vyhovuje. Mňa inšpirujú veľmi ale kedže sa neriadim presnými receptami a už vôbec nejakým kopírovaním musí to byť podľa mňa .
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
4 strúčiky väčšie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
50 g |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
12 ks |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Na oleji v panvici som si orestoval postupne cibuľu, pór, šampiňony a pridal paradajky spolu s olivami.
-
2
Pridal som plátky cesnaku a bylinky. Krátko podusil a odstavil. Použil som pláty lasagní chladené s Tesca vraj 18 vaječné ale veru chutné. Tie som v zapekacej mise prekladal s pripravenou zmesou a nastrúhanou mozzarelou.
-
3
Posledný plát cestoviny som natrel cesnakovým pestom a zasypal strúhanými jadrami s tekvíc a dal piecť.
-
4
Zatiaľ som si vymíešal v miske mascarpone, jogurt, citrónovú štavu, citronové korenie Nahrin, soľ a polievkovú lyžicu tekvicového oleja. Pred dopečením som lasagne posypal parmezánom. Podával som s pripraveným dipom. Dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu