Cesnakové krevety s limetkovo-mätovou majonézou
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 27. júla 2015
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 27. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krevety zbavíme panciera, necháme len koniec chvosta.
- 2
Do misky dáme citrónovú šťavu, sezamový olej, cesnak a zázvor. Všetko dôkladne premiešame, môžeme použiť aj ponorný mixér. Marinádou zalejeme krevety a dáme odležať minimálne na hodinu.
- 3
Limetkovo-mätova majonéza: Do misky dáme majonézu, limetkovú šťavu, mätu a dôkladne premiešame, podľa potreby dosolíme a dáme do chladničky.
- 4
Krevety grilujeme 3 – 5 minút, kým sa nesfarbia do červena. Ihneď podávame s limetkovo-mätovou majonézou. Ak chceme radšej pikantnejšie jedlo, môžeme zázvor vymeniť za čerstvé čili papričky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu