Cesnakové krevety s limetkovo-mätovou majonézou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 27. júla 2015
Cesnakové krevety s limetkovo-mätovou majonézou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Marináda:
2 PL
2 PL
4 strúčiky
1 čl
Limetkovo-mätová majonéza:
100 g
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Krevety zbavíme panciera, necháme len koniec chvosta.

  2. 2

    Do misky dáme citrónovú šťavu, sezamový olej, cesnak a zázvor. Všetko dôkladne premiešame, môžeme použiť aj ponorný mixér. Marinádou zalejeme krevety a dáme odležať minimálne na hodinu.

  3. 3

    Limetkovo-mätova majonéza: Do misky dáme majonézu, limetkovú šťavu, mätu a dôkladne premiešame, podľa potreby dosolíme a dáme do chladničky.

  4. 4

    Krevety grilujeme 3 – 5 minút, kým sa nesfarbia do červena. Ihneď podávame s limetkovo-mätovou majonézou. Ak chceme radšej pikantnejšie jedlo, môžeme zázvor vymeniť za čerstvé čili papričky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia