Kuracia pečienka pikantná fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. augusta 2015

Toto jedlo ma zaťko veľmi rád. Raz došli z dovolenky a hovorili aké jedlo im chutilo. Tak sme dali hlavy do kopy a vzniklo z toho toto jedlo.

5 - 6
porcií
30 minút minút
príprava
70 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

500 g
350 g plátky
3 ks čerstvá
420 g z konzervy
2 ks stredne veľká
5 strúčikov
podľa chuti pikantné čerstvé
podľa chuti pikantné sterilizované
420 g vo vlastnej šťave
1 ks
100 g sušené
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prve si pripravím palivé papriky a plátky údenej slaniny. Do slaniny dáme raz čerstvú a raz sterilizovanú papriku. Týchto zvitkov si spravíme podľa porcií. Na každú porciu aspoň dva.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pekáča uložíme čerstvé klobásky a medzi ne dáme zvitky. Zvyšné papriky pridáme k tomu. Tých dáme podľa toho ako chceme pálivé. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C, nezakryté pod vrchné pečenie, číže grilovanie. Na 20 minút podľa typu rúry.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásky sa pečú tak si pripravíme ďalšie suroviny. Pečeň sme nechali odkvápať v sitku. Tak isto aj fazuľu sme mali v sitku, ktorú sme prepláchli vodou. Pripravíme si ešte feferóny podľa toho aké chceme pálivé. Ja som si pripravil tri. Paradajky olúpané vo vlastnej šťave si otvoríme a tiež pripravíme.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu si očistíme a nakrájame na pol mesiace. Cesnak očistíme a nasekáme na drobno. Slaninu nakrájame na menšie kocky. Banán olúpeme a nakrájame na 0,5 cm kolieska. Brusnice nám stačí asi 100 g to dosť presladí.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na podliatie si pripravíme červené víno. Ja som použil Cabernet Sauvignon asi 1dcl.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko je pripravené môžeme začať. Do suchej panvice som dáme slaninu tá nám pustí masť na ktorej to budeme robiť. Keď slanina pustila masť tak pridáme rozrezané feferóny a cesnak. Chvíľu necháme popražiť a teraz dáme opiecť pečienku. Prikryjeme nech sa pečeň opečie tak 8 minút.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pečienku pozrieme a ochutnáme. Ak je hotová, tak ju vytiahneme z panvice a dáme bokom. Panvicu stále máme na sporáku.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzi tým nám vypla rúra pozrieme ako je to prepečené. Bolo to dosť tak som to dal vychladnúť. Vonia to ohromné.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    V panvici ďalej pokračujeme pridáme dusiť cibuľu a prikryjeme.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tak po 10 minútach je cibuľa mäkka. Teraz pridáme banán a brusnice. Dusíme chvíľu.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po chvíľke pridáme fazuľu, pár krát premiešame a asi po troch minútach podlejeme vínom. Necháme to teraz dusiť asi päť minút .

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Posledne do panvice dáme paradajky. Premiešame prikryjeme a dusíme. Občas premiešame a ochutnáme. Ja som to mal asi po 10 minútach hotovo. Dáme zo sporáka nabok necháme postať nech prejdú chute.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Môžeme servírovať. Vonia to riadne aj pes ma hlavu v dverách a čaká na prideľ. Ja som urobil k tomu zemiakovú kašu. No môžme to jesť aj chlebom. Úvodné foto je chlapská porcia a posledné je ženská porcia. A Zať ten si k tomu ešte 3 - 4 feferóny pridá. Na zaver želám dobrú chuť.

    Kuracia pečienka pikantná (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: