Foto: patroveckypitrs
Toto jedlo ma zaťko veľmi rád. Raz došli z dovolenky a hovorili aké jedlo im chutilo. Tak sme dali hlavy do kopy a vzniklo Zobraziť celý popisToto jedlo ma zaťko veľmi rád. Raz došli z dovolenky a hovorili aké jedlo im chutilo. Tak sme dali hlavy do kopy a vzniklo z toho toto jedlo.
porcií
príprava
na 180°C °C
Suroviny
500 g |
|
350 g plátky |
|
3 ks čerstvá |
|
420 g z konzervy |
|
2 ks stredne veľká |
|
5 strúčikov |
|
podľa chuti pikantné čerstvé |
|
podľa chuti pikantné sterilizované |
|
420 g vo vlastnej šťave |
|
1 ks |
|
100 g sušené |
|
1 dl |
|
|
Postup
-
1
Ako prve si pripravím palivé papriky a plátky údenej slaniny. Do slaniny dáme raz čerstvú a raz sterilizovanú papriku. Týchto zvitkov si spravíme podľa porcií. Na každú porciu aspoň dva.
-
2
Do pekáča uložíme čerstvé klobásky a medzi ne dáme zvitky. Zvyšné papriky pridáme k tomu. Tých dáme podľa toho ako chceme pálivé. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C, nezakryté pod vrchné pečenie, číže grilovanie. Na 20 minút podľa typu rúry.
-
3
Klobásky sa pečú tak si pripravíme ďalšie suroviny. Pečeň sme nechali odkvápať v sitku. Tak isto aj fazuľu sme mali v sitku, ktorú sme prepláchli vodou. Pripravíme si ešte feferóny podľa toho aké chceme pálivé. Ja som si pripravil tri. Paradajky olúpané vo vlastnej šťave si otvoríme a tiež pripravíme.
-
4
Cibuľu si očistíme a nakrájame na pol mesiace. Cesnak očistíme a nasekáme na drobno. Slaninu nakrájame na menšie kocky. Banán olúpeme a nakrájame na 0,5 cm kolieska. Brusnice nám stačí asi 100 g to dosť presladí.
-
5
Na podliatie si pripravíme červené víno. Ja som použil Cabernet Sauvignon asi 1dcl.
-
6
Všetko je pripravené môžeme začať. Do suchej panvice som dáme slaninu tá nám pustí masť na ktorej to budeme robiť. Keď slanina pustila masť tak pridáme rozrezané feferóny a cesnak. Chvíľu necháme popražiť a teraz dáme opiecť pečienku. Prikryjeme nech sa pečeň opečie tak 8 minút.
-
7
Potom pečienku pozrieme a ochutnáme. Ak je hotová, tak ju vytiahneme z panvice a dáme bokom. Panvicu stále máme na sporáku.
-
8
Medzi tým nám vypla rúra pozrieme ako je to prepečené. Bolo to dosť tak som to dal vychladnúť. Vonia to ohromné.
-
9
V panvici ďalej pokračujeme pridáme dusiť cibuľu a prikryjeme.
-
10
Tak po 10 minútach je cibuľa mäkka. Teraz pridáme banán a brusnice. Dusíme chvíľu.
-
11
Po chvíľke pridáme fazuľu, pár krát premiešame a asi po troch minútach podlejeme vínom. Necháme to teraz dusiť asi päť minút .
-
12
Posledne do panvice dáme paradajky. Premiešame prikryjeme a dusíme. Občas premiešame a ochutnáme. Ja som to mal asi po 10 minútach hotovo. Dáme zo sporáka nabok necháme postať nech prejdú chute.
-
13
Môžeme servírovať. Vonia to riadne aj pes ma hlavu v dverách a čaká na prideľ. Ja som urobil k tomu zemiakovú kašu. No môžme to jesť aj chlebom. Úvodné foto je chlapská porcia a posledné je ženská porcia. A Zať ten si k tomu ešte 3 - 4 feferóny pridá. Na zaver želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu