Foto: brano24
Tento recept som si dnes vymyslel, ale pri klasických postupoch nieje čo pokaziť. Bolo to naozaj výborné.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
|
|
1,5 dl |
|
4 strúčiky |
|
150 dkg |
|
6 ks |
|
2 lístky |
|
30 g |
|
50-70 g |
|
3-4 dl |
|
15 ks |
|
1 g |
|
1 g |
|
|
|
|
|
podľa potreby na zahustenie |
|
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme olivový olej a rozpálime ho. Do rozpáleného oleja vložíme celé panenky, ktoré sme potreli drvenou rascou, a prudko orestujeme/opražíme z každej strany do zlata. Takto opraženú panenku vyberieme, potrieme pretlačeným cesnakom, a položíme na pekáč.
- 2
Do výpeku z opraženej panenky vložíme hríby a podusíme. K mäkkým hríbom pridáme Brusnice, alebo brusnicový džem, premiešame a ak nám už zmes brusníc a hríbov bublá, zalejeme ju červeným vínom a privedieme k varu.
- 3
Panenku na pekáči ďalej osolíme, a pridáme zvyšné ingrediencie a korenie. Zalejeme zmesou z panvice. Pekáč prikryjeme pokrievkou a dáme do rúry piecť pri 170°C na 50 min. Po 45 minútach pokrievku zložíme a na 5 minúť pridáme na 200°C. Vyberieme z rúry, panenku nakrájame na medailónky.
- 4
Omáčku v pekáči zahustíme smotanou ak sa zdá riedka, pridáme vo vode rozmiešaný (1,5 dcl) GUSTIN , prípadne ešte dochutíme, dáme variť a po uvedení do varu odstavíme a poukladáme naspäť do omáčky, na medailónky nakrájanú panenku. Podávame so zemiakmi, pečenými zemiakmi, alebo s knedľou...
- 2
Diskusia k receptu