Špenát s ricottou v zemiakovej kruste fotorecept
Foto: zuzanka1367
Inšpirácia zo stránky growntocook.com, konečné úpravy vlastné, prispôsobené našim chuťovým pohárikom :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
700 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 lyžice (bazalka a petržlen) |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
3 lyžice |
|
na dusenie a opekanie zemiakov |
|
Postup
-
1
Špenát umyjeme a nachystáme všetky suroviny...
-
2
Zohrejeme maslo a na ňom rozvoniame cesnak, pridáme chilli vločky a krátko opekáme. Asi minútu, prihodíme umytý špenát a bylinky a necháme ho zavädnúť a odpariť prebytočnú vodu. Pokvapkáme citrónom a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska s priemerom 3-4 mm, rozpálime maslo, alebo masť a zemiakové kolieska opečieme.
-
3
Ricottu, rozdrobenú fetu a kyslú smotanu vložíme do nádoby na šľahanie, pridáme dve vajcia a vyšľaháme na hladký krém. Pridáme vychladnutý špenátovú zmes a premiešame plnku.
-
4
Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm na dno dáme papier na pečenie, boky natrieme maslom a naukladáme na dno aj po obvode opečené zemiaky.
-
5
Na zemiaky navrstvíme špenátovú plnku a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme zhruba 40 minút a potom trochu počkáme kým vychladne. Otvoríme formu, pokrájame a zjeme :)
-
6
Nám chutilo, dúfam, že aj niekomu z Vás...
Diskusia k receptu