Foto: alisia278
Rýchly jednoduchý a chutný recept.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso si očistíme na nakrájame na tenké plátky. Okoreníme čerstvo mletým trojfarebným korením a troškou mletého čierneho korenia (množstvo podľa chuti).
- 2
Následne plátky mäsa poukladáme na dno zapekacej misky. Na vrch plátkov rozdrobíme na malé kúsky syr feta (vytvoríme takmer súvislú vrstvu). Zalejeme kyslou smotanou (alebo na varenie- podľa chuti- ak nechceme veľmi výraznú chuť doporučujem na varenie) tak aby sme mali takmer všetko ponorené.
- 3
Do vyhriatej rúry na 200°C dáme zakryté piecť. Teplotu stiahneme na 180°C a pečieme zhruba pol až trištvrte hodinu (aby mäso zmäklo). Následne môžeme na 10-15 minút nechať zapiecť. Doporučujem podávať s citrónovou ryžou alebo cestovinou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu