Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 9. augusta 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S minimálnou námahou dosiahne aj kuchár amatér vynikajúci výsledok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky zomelieme alebo pretlačíme, pridáme múku, štipku soli, jedno vajce a vypracujeme hladké cesto, z ktorého formujeme šúľance. Tie uvaríme v mierne osolenej vode, keď vyplávajú vo vode na povrch, odstavíme ich, precedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Stehná, prsia, cesnak a ružové korenie zamiešame a pomelieme na mlynčeku so stredne veľkým nástavcom. Pripravené mäso v nádobe dôkladne premiešame už aj s kyslou smotanou, vajíčkom, polovicou vňate a všetko dochutíme.
- 3
Panvicu rozohrejeme na miernom ohni. Z mäsovej zmesi tvoríme malé medailóniky, ktoré opekáme asi 2 minúty z každej strany. Keď je mäso dopečené, prebytočný tuk zlejeme do nádoby a panvicu použijeme na opekané šúľance.
- 4
Panvicu udržujeme na miernom ohni, vložíme do nej na rezance pokrájanú slaninu a urestujeme ju. Pór nakrájame na jemné kolieska, pridáme do panvice a hneď nato pridáme aj huby bez nálevu a druhú polovicu posekanej vňate, všetko spolu premiešame, dochutíme a nakoniec pridáme uvarené šúľance.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu