Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 9. augusta 2015
Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S minimálnou námahou dosiahne aj kuchár amatér vynikajúci výsledok.

4
porcie
45 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
1 PL
1 strúčik
2 ks
1 hrsť
1 ks
600 g
300 g
100 g
100 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky zomelieme alebo pretlačíme, pridáme múku, štipku soli, jedno vajce a vypracujeme hladké cesto, z ktorého formujeme šúľance. Tie uvaríme v mierne osolenej vode, keď vyplávajú vo vode na povrch, odstavíme ich, precedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Stehná, prsia, cesnak a ružové korenie zamiešame a pomelieme na mlynčeku so stredne veľkým nástavcom. Pripravené mäso v nádobe dôkladne premiešame už aj s kyslou smotanou, vajíčkom, polovicou vňate a všetko dochutíme.

  3. 3

    Panvicu rozohrejeme na miernom ohni. Z mäsovej zmesi tvoríme malé medailóniky, ktoré opekáme asi 2 minúty z každej strany. Keď je mäso dopečené, prebytočný tuk zlejeme do nádoby a panvicu použijeme na opekané šúľance.

  4. 4

    Panvicu udržujeme na miernom ohni, vložíme do nej na rezance pokrájanú slaninu a urestujeme ju. Pór nakrájame na jemné kolieska, pridáme do panvice a hneď nato pridáme aj huby bez nálevu a druhú polovicu posekanej vňate, všetko spolu premiešame, dochutíme a nakoniec pridáme uvarené šúľance.

Diskusia k receptu

abend
Zaujímavý recept, budúci víkend vyskúšam..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia