Cviklové rizoto fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 5. augusta 2015
Cviklové rizoto (fotorecept)
Foto: skatulka

Tento rok mamina omylom kúpila semiačko na cviklu a ja sa veľmi teším. Cvikla narástla krásna, veľká a môžem z nej vymýšľať takéto dobroty. :)

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
100 g
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si osmahneme cibuľku. Na ňu pridáme ryžu, tiež krátko orestujeme a zalejem vínom.

    Cviklové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Víno necháme trochu vypariť a podlejeme horúcim vývarom. Ryža by mala byť mierne zaliata.

  3. 3

    Varíme za stáleho miešania a keď ryža stiahne tekutinu stále podlievame. Varíme cca 20 minút, ryža by mala byť al dente.

    Cviklové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme na kocky pokrájanú uvarenú cviklu. Ja som ju varila v šupke, nechala vychladnúť a potom ošúpala. Dochutíme soľou a korením.

  5. 5

    Do hotového a vypnutého pridáme lyžicu masla a poriadny kopec nastrúhaného parmezánu. Dozdobíme čertvými lístkami cvikle a parmezánom.

    Cviklové rizoto (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mirop
je to bomba, robim tiez a mam velmi rad, vyborne je aj s nivou, miesto parmezanu