Tento rok mamina omylom kúpila semiačko na cviklu a ja sa veľmi teším. Cvikla narástla krásna, veľká a môžem z nej vymýšľať takéto dobroty. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 dl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na olivovom oleji si osmahneme cibuľku. Na ňu pridáme ryžu, tiež krátko orestujeme a zalejem vínom.
-
2
Víno necháme trochu vypariť a podlejeme horúcim vývarom. Ryža by mala byť mierne zaliata.
- 3
Varíme za stáleho miešania a keď ryža stiahne tekutinu stále podlievame. Varíme cca 20 minút, ryža by mala byť al dente.
- 4
Potom pridáme na kocky pokrájanú uvarenú cviklu. Ja som ju varila v šupke, nechala vychladnúť a potom ošúpala. Dochutíme soľou a korením.
- 5
Do hotového a vypnutého pridáme lyžicu masla a poriadny kopec nastrúhaného parmezánu. Dozdobíme čertvými lístkami cvikle a parmezánom.
Ďalšie recepty:
- 3
Diskusia k receptu