Foto: babkamt
Dnes bolo zase 36 stupňov. Človeku sa nechce ani hýbať. Preto som si dnes spravila tento rýchly obed.
tepelná úprava
Postup
-
1
Ráno som vykostené kuracie stehná nakrájala na malé kúsky.
-
2
Do misky som si zarobila marinádu z 3 pl olivového oleja, grilovacieho korenia a trošky korenia na pečené mäso.
-
3
Do marinády som vložila mäso, premiešala som, zakryla fóliou a šup s miskou do chladničky na 4 hodiny.
-
4
Na obed som rozpálila hlbokú panvicu s troškou oleja.
-
5
Pri vyberaní mäsa z chladničky mi do oka padla ustricová omáčka.
-
6
Na silnom plameni som mäso opekala asi 15 minút. Ochutnala som mäso. Podľa uváženie som trochu okorenila mletým čiernym korením, kto chce aj soľou.
-
7
K mäsu som pridala pri opekaní trochu ustricovej omáčky.
-
8
Opečené mäso som podliala asi 100 ml kuracieho vývaru. Kto nemá môže pridať vegetu alebo kurací bujón. Pridala som mrazenú zeleninu nakrájanú na tenké slížiky. Zeleninu som varila asi 8 minút zakrytú. Nakoniec som pridala prelisovaný cesnak. Hotovo.
-
9
Pridala som tento mrazený China mix. Nebite ma, ale v tejto horúčave sa mi nechce ísť do záhrady pre zeleninu.
-
10
K mäsu som uvarila ryžu.
Diskusia k receptu