Domáce pirohy pi-pi

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 9. augusta 2015
Domáce pirohy pi-pi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 ml
1 ks
100 g
1 hrsť
100 g
150 g
250 g
350 g
120 g




Postup

  1. 1

    Oba druhy múky preosejeme, vložíme do nádoby, pridáme štipku soli a vodu podľa potreby. Všetko spolu vypracujeme na tuhšie cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať na 20 minút do chladničky.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, ktoré urestujeme sprudka na panvici s olejom a postupne pridáme na kocky pokrájanú papriku a špenát. Dochutíme a odstavíme zo zdroja tepla.

  3. 3

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 mm a vykrajujeme formičkou na tvorenie pirohov. Do vychladnutého mäsa primiešame parmezán a polovicu slaniny nakrájanej na drobné kocky a lyžicu kyslej smotany.

  4. 4

    Pripravenou zmesou plníme cesto a formujeme pirohy, ktoré nakoniec uvaríme vo vriacej a jemne osolenej vode asi 5 minút. Podávame s kyslou smotanou a vypečenou slaninkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia