Domáce pirohy pi-pi
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 9. augusta 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oba druhy múky preosejeme, vložíme do nádoby, pridáme štipku soli a vodu podľa potreby. Všetko spolu vypracujeme na tuhšie cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať na 20 minút do chladničky.
-
2
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, ktoré urestujeme sprudka na panvici s olejom a postupne pridáme na kocky pokrájanú papriku a špenát. Dochutíme a odstavíme zo zdroja tepla.
-
3
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 mm a vykrajujeme formičkou na tvorenie pirohov. Do vychladnutého mäsa primiešame parmezán a polovicu slaniny nakrájanej na drobné kocky a lyžicu kyslej smotany.
-
4
Pripravenou zmesou plníme cesto a formujeme pirohy, ktoré nakoniec uvaríme vo vriacej a jemne osolenej vode asi 5 minút. Podávame s kyslou smotanou a vypečenou slaninkou.
Diskusia k receptu