Foto: katka78
Recept vznikol ako čistá improvizácia, z potreby minúť kus načatej kapusty.
Suroviny
360 g |
|
300 g |
|
1 zväzok |
|
4 - 5 strúčikov |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/2 čl |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
1 - 2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Ak chcete: | |
1 balenie |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Surovú kapustu som nakrájala na drobnejšie kúsky, surové zemiaky postrúhala (väčšie slzičky). Aby nesčerneli, pokvapkala som ich trochou šťavy z limetky. Cesnak som nasekala, rovnako aj petržlenovú vňať a pažítku. Ochutila som čerstvo mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a trochou kari korenia. Hodí sa aj čili, ja som teraz nemohla dať. Aby zmes držala pokope, použila som vajíčko (bolo menšie, preto som nakoniec pridala ešte jedno) a múku (kukuričnú + pohánkovú). Všetky suroviny som spolu dobre premiešala.
- 2
Placky som robila v panvičke na lievance, dobre rozhorúčenej, iba jemne potretej tukom. Na jednu placku išla 1 kopcovitá polievková lyžica zmesi.
- 3
Obracala som ich jemne, aby sa nerozpadli. Spolu mi vyšlo 16 KS, počet môže oscilovať - záleží od hrúbky placky.
- 4
Hotové som ich ukladala rovno na tanier, nebolo treba použiť papierovú kuchynskú utierku na odkvapkanie tuku ako pri vyprážaní. Vyprážané budú zas chrumkavejšie. To už je na každom akú verziu si zvolí.
- 5
Placky som podávala s grilovaným halloumi syrom a rajčinou. Chuťovo mi to k sebe veľmi pasovalo, halloumi je pomerne slaný, placky k nemu skôr neutrálnejšie a studená paradajka to dobre osviežila. Hodil by sa mi k tomu aj pikantný džem, alebo čatní.
- 6
Halloumi som mala grécky z lidla. Je vyrobený z ovčieho, kozieho a kravského mlieka, jemne ochutený mätou. Šikovné gazdinky si môžu urobiť domácu verziu, tu je recept od @palokuchki http://varecha.pravda.sk/recepty/halloumi-fotorecept/26517-recept.html.
- 7
Na záver sa pripájam k milej iniciatíve @izky, @afatagy a ďalších a tiež pridávam obrázok zo záhradky (balkónovej). Tu je úplne prvý a zatiaľ aj jediný plod mojej mladučkej čučoriedky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Izka , veľmi dobre to poznám a hoci máme záhradu, vlastne aj druhú na rodičovskom dome pre prípadné pestovanie k dispozícii, aktuálne povinnosti nám neumožňujú realizovať sa tam. Beriem to však len ako momentálny stav a veľmi sa teším, keď sa záhrade v budúcnosti budem môcť venovať (dúfam, že budem mať ešte silu). Zatiaľ sa realizujem aspoň tam, kde sa zdržiavam najviac, v bratislavskom byte, ktorý má našťastie balkón a ja mičurínim tam. Je to krásny pocit, keď si ráno sadnem s hrnčekom kávy medzi tú pestrofarebnú krásu, pozorujem včielky, čmeliaky, motýle, "kolibríky" (macroglossum stellatarum), vidím ako ktorá rastlinka podrástla a cítim sa ako na úplne inom mieste, než v skutočnosti som. Ku šťastiu mi stačí úplne málo :-)
@afataga máš pravdu, je tam chuderka opustená, dúfam, že ich budúci rok pribudne viac. Veď aj naša balkónová jabloň mala prvý rok len jedno jablko a na ďalší už 8. To už potom nebolo len odtrhnutie jablka, ale hotový zber úrody :-)))) Nuž, balkónové záhradky sú hlavne pre potešenie :-)
@afataga ty si číslo, že žatva :-))) pobavilo veru
@izka tvoje ruže som si hneď pozrela, krásne sú! :-)
Ďakujem dievčatá, za nakuknutie, krásny večer vám želám! :-)