Baklažánový šalát

afataga - fotkaafataga, 29. júla 2015
Baklažánový šalát
Foto: afataga

Keďže som dva dni sama doma, robila som si včera na obed baklažán v cestíčku, zostalo mi viac ako polovica, tak som ho dnes Zobraziť celý popisKeďže som dva dni sama doma, robila som si včera na obed baklažán v cestíčku, zostalo mi viac ako polovica, tak som ho dnes využila na druhý obed.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

8 koliesok
2 strúčiky
2 ks
podľa chuti
1 KL
3 PL
Dip:
1 ks (alebo kyslá smotana)
2 strúčiky
podľa chuti
Na dokončenie:
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Včerajší obed - baklažán vypražený v cestíčku z múky, vajca, bieleho vína, soli s prídavkom bazalky a štipky oregána, preliate olivovým olejom

    Baklažánový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Takže ideme na ten zostatkový baklažán: pokrájala som ho, dala do misy, pridala som soľ, korenie, chilli, cesnak, bazalku, citr. šťavu a olivový olej. Miesto bazalky sa dajú použiť aj iné bylinky, napr. mäta, alebo oregáno, čo kto má rád. Miesto vyprážaného baklažánu si viem predstaviť použiť len opečený, alebo obalený v múke a tak opečený.

    Baklažánový šalát - obrázok 2
  3. 3

    Premiešala som to a dala do chladničky na hodinku. Urobila som dip zmiešaním uvedených surovín a dala tiež do chladničky. Na tanier som naložila šalát, dip a paradajky, celé som to ešte trochu postrašila chilli olivovým olejom, zjedla som k tomu pol grahamového rožka.

    Baklažánový šalát - obrázok 3
  4. 4

    Moje chilli

    Baklažánový šalát - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
Aj ja som teraz dva dni sama doma, keby som skôr vedela, nanominovala by som sa k tebe na baklažán.. haha, neboj ;-) Pekne si to vymyslela aj ja rada takto recyklujem, alebo "upgradujem" :-)
methi
Paci sa mi, baklazaniky doma mam, tak ak sa zajtra v kuchyni neuvarim, mozno sa necham tebou inspirovat.
tiginko
to sa ti to baklažánuje, keď si sma doma. Robievam šalát z ogrilovaného baklažánu, viem teda, že je to dobrota
dadush
@Afataga recept vyzerá vinikajúco len mám nednu otázocku, kedze ja robiem len polky baklazánu zapecene. zaujímalo by ma ci tá supka nie je horka ked sa vysmazi.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Parádička :-).
afataga
@katka78 nebojim, mohla si prist, bola by som kupila dva, to by som hadam neskrachovala :-)
@methi neuvar sa, som zvedava na tvoju variaciu, lebo ty sikovnica
@zuzanka no jasne, zavislak sa prejavil :-)
@izabella929 samozrejme moze byt aj bez chilli, ked nemas rada
@tigi tusim ani tvoj spolubyvaju ho nema rad, no co uz s nimi narobime
@dadush dakujem, ja som baklazan nikdy nesupala, podla mna supka nie je horka, nesupem ani ked robim cosi akoby musaku, ani nenechavam uz vypotit osoleny odkedy som sa dozvedela, ze treba kupit chlapca:  wintersong.wordpress.com/2008/07/10/choosing-the-best-eggplant-b...

@dr dakujem :-)
luss44
pekne si si navarila, veru bez chlapa sa varí jednoduchšie, znamená to že sme skromnejšie? :) Chilli Ti pochválim, mne toho roku rastie čosi iné, určite nie tie papričky čo som kúpila ako planty na vychýrenom trhovisku Miletičova. Prvý a posledný krát.
dadush
@Afataga jééj parada, tak toto som naozaj netusila. dakujem :-) len ja ho nekupujem ale pestujem takze pouzivam to co sa mi urodi. ale ak by som nahodou niekedy kupovala budem vediet!! :-) zajtra musim pozriet v zahrade akých mam :D
havino
no pekne, také chute, sama doma nebudem asi dlho už, ked mám chuť na baklažan tak využijem grilovačku a ugrilujem si ho na dva dni, na druhý deň, natriem mäkkúčkým trebárs aj na moj ražný chlieb, ale urobím si ho aj v cestíčku, viem, že len chutný šalát bol a v cestíčku tiež
afataga
@luss44 zas si nemysli, ze aj by som sa vydrzala dlho takto stravovat, krkovicka je krkovicka :-), ale dva dni sa da a s chilli to poriesime, nic sa neboj
@dadush ani ja som to netusila, raz to sem dal @2010 a akych mas?
@havino presne ako hovoris, aj grilovany mozes pouzit
@babkamt aj mne chutili :-)
@zinnajdha treba aj vyskusat :-)
methi
Tak som si urobila. Baklazan som vyprazila v besanovom cesticku ako pakory, dressing podla teba a k tomu uhorkovu raitu ako dip. Mozes sa vydavat ;) Len som nefotila, budes musiet zapojit predstavivost :) Dakujem za inspiraciu!
tiginko
výborný nápad s tým cícerovým cestíčkom @methi , neopadávalo to dole moc?
methi
@tiginko Nie, neopadava. Cesticko treba urobit take ani huste, ani riedke, aby len neolizlo ten baklzan, ale pekne obalilo. Pracovat prstami, vlozit do poriadne horuceho oleja ako ked fritujes, aby sa ponoril a rychlo z oboch stran vyprazit. To cesticko ten baklazan tak pekne uzatvori, ze sa ani nenapije oleja, tak ako to zvykne urobit. Do cesticka davam stipku soli, troska kurkumy a mlete cierne korenie alebo chilli.
methi
Deckam som robila len ako pakory, ten som odfotila, tak pozri ako pekne to drzi.

kaatka
Jedlo vyzera chutne :), skusim sa čoskoro touto cestou skamošiť s baklažánom i ja :)
kaatka
Jedlo vyzera chutne :), skusim sa čoskoro touto cestou skamošiť s baklažánom i ja :)
kika1212
@afi , dobre si si vychutnávala slobodu, výborne to vyzerá a na obr. 4
ti šľahajú riadne plamene:)
afataga
@kika1212 ved hej, obcas sa da, ale dlho by som na takej strave nevydrzala, plamene musia byt :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia