Foto: afataga
Keďže som dva dni sama doma, robila som si včera na obed baklažán v cestíčku, zostalo mi viac ako polovica, tak som ho dnes Zobraziť celý popisKeďže som dva dni sama doma, robila som si včera na obed baklažán v cestíčku, zostalo mi viac ako polovica, tak som ho dnes využila na druhý obed.
porcie
príprava
Suroviny
8 koliesok |
|
|
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
1 KL |
|
3 PL |
|
Dip: | |
1 ks (alebo kyslá smotana) |
|
2 strúčiky |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na dokončenie: | |
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Včerajší obed - baklažán vypražený v cestíčku z múky, vajca, bieleho vína, soli s prídavkom bazalky a štipky oregána, preliate olivovým olejom
-
2
Takže ideme na ten zostatkový baklažán: pokrájala som ho, dala do misy, pridala som soľ, korenie, chilli, cesnak, bazalku, citr. šťavu a olivový olej. Miesto bazalky sa dajú použiť aj iné bylinky, napr. mäta, alebo oregáno, čo kto má rád. Miesto vyprážaného baklažánu si viem predstaviť použiť len opečený, alebo obalený v múke a tak opečený.
-
3
Premiešala som to a dala do chladničky na hodinku. Urobila som dip zmiešaním uvedených surovín a dala tiež do chladničky. Na tanier som naložila šalát, dip a paradajky, celé som to ešte trochu postrašila chilli olivovým olejom, zjedla som k tomu pol grahamového rožka.
-
4
Moje chilli
@methi neuvar sa, som zvedava na tvoju variaciu, lebo ty sikovnica
@zuzanka no jasne, zavislak sa prejavil :-)
@izabella929 samozrejme moze byt aj bez chilli, ked nemas rada
@tigi tusim ani tvoj spolubyvaju ho nema rad, no co uz s nimi narobime
@dadush dakujem, ja som baklazan nikdy nesupala, podla mna supka nie je horka, nesupem ani ked robim cosi akoby musaku, ani nenechavam uz vypotit osoleny odkedy som sa dozvedela, ze treba kupit chlapca: wintersong.wordpress.com/2008/07/10/choosing-the-best-eggplant-b...
@dr dakujem :-)
@dadush ani ja som to netusila, raz to sem dal @2010 a akych mas?
@havino presne ako hovoris, aj grilovany mozes pouzit
@babkamt aj mne chutili :-)
@zinnajdha treba aj vyskusat :-)
ti šľahajú riadne plamene:)