Šošovicovo-cícerový burger fotorecept
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 31. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
400 g |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
450 g |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
Čerstvá salsa: | |
4 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
z 1/2 limetky (citrónová) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Postavíme dva hrnce s osolenou vodou a uvaríme šošovicu (8 minút) a cícer (1 – 1,5 hodiny). Keď sú uvarené, scedíme ich a necháme vychladnúť. Na oleji opražíme cibuľu dozlatista. Polovicu šošovice a cícera dáme do kuchynského robota a rozmixujeme dohladka. Zmes dáme do misy, pridáme druhú polovicu šošovice a cícera, cibuľu, zázvor, petržlenovú vňať, koriander, strúhanku, vajce, soľ, korenie a všetko dôkladne premiešame. Rozdelíme na osem častí, vytvarujeme z nich burgery a dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Salsa: Nakrájame paradajky, cibuľu na menšie kocky a dáme do misy. Pridáme cesnak, koriander, olej, limetkovú (citrónovú) šťavu a dôkladné premiešame. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Rozpálime gril, burgery potrieme olejom a grilujeme 3 – 4 minúty z každej strany. Podávame v opečenej žemli s čerstvou salsou ako vegetariánske jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu