Kuracie prsia s ananásovou salsou
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme, do misky dáme prsia, olivový olej, kajenskú papriku a soľ. Všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke odstáť najmenej hodinu a najlepšie cez noc.
- 2
Ananásová salsa: Ananás očistíme a nakrájame na malé kocky, mätu umyjeme a nakrájame na tenučké rezančeky, dáme do misy a pridáme šťavu z limetky a med. Všetko dôkladne premiešame a dáme do chladničky na hodinu, aby sa chute spojili.
- 3
Rozpálime gril a prsia grilujeme na miernom ohni 15 – 20 minút, kým nie sú hotové. Podľa potreby obraciame. Podávame s vychladenou salsou a pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu