Kuracie prsia s ananásovou salsou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 26. júla 2015
Kuracie prsia s ananásovou salsou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 čl
1 PL
1 čl
Ananásová salsa:
1/2 ks
2 PL
z 1 limetky
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme, do misky dáme prsia, olivový olej, kajenskú papriku a soľ. Všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke odstáť najmenej hodinu a najlepšie cez noc.

  2. 2

    Ananásová salsa: Ananás očistíme a nakrájame na malé kocky, mätu umyjeme a nakrájame na tenučké rezančeky, dáme do misy a pridáme šťavu z limetky a med. Všetko dôkladne premiešame a dáme do chladničky na hodinu, aby sa chute spojili.

  3. 3

    Rozpálime gril a prsia grilujeme na miernom ohni 15 – 20 minút, kým nie sú hotové. Podľa potreby obraciame. Podávame s vychladenou salsou a pečivom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár