Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...
Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....
Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...
Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...
Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...
Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...
Jágerek z daniela
Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak...
Kuracie Curry
Kuchár zo Shan´shi pripraví kuracie curry s ananásom a ryžovými rezancami.
Začepčená sviečková s vajcom
Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.
Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme...
Šunkovo-jogurtové cestoviny
Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.
Špagety s mletým mäsom
Ahoj . Jednoduchý a rýchly recept, ktorý zaručene bude chutiť každému ❤️
Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou
Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a...
Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko s maslom a...
Delikátne zapekané kuracie stehienka
Dlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada experimentujeme v kuchyni, ...
Zapečené bešamelovo-syrové cestoviny
Inšpirácia alebo skôr pripomenutie na rýchle, super jednoduché a veľmi chutné cestoviny :-)
Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....
Ruské syrníky s malinovým coulis
Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne...
Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....
Medvedí koláč
Medvedí cesnak ešte určite nájdete niekde v prírode. Mne tento doniesol manžel od kolegu z práce,...
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...
Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa
Veľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho...
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...
Horčicové kura na rascových zemiakoch
Velmi dobrý obed alebo večera z jedného plechu. Kura v skvelej horčicovo-jogurtovej marináde pečené na rascových...
Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.
Králik na medovine
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku,...
Zeleno-biele cestoviny
Rukolu umyte a osušte. Dajte variť vodu na cestoviny a keď začne vrieť, pridajte trochu...
„Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou
Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou...
Jednoduchý mäsový koláč
Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.