
Kysnuté lievance ako od babičky
Ak použijeme čerstvé droždie (cca polovicu kocky), rozdrobíme ho do polovice vlažného mlieka, ďalej v...

Tajomstvo improvizácie
Speváčka, moderátorka a muzikálová herečka Lera pripraví jedlo, ktoré nazvala Tajomstvo improvizácie

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom
Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj...

Grilované rebierka
Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Grilovaný oštiepok
Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa...

Vepřové maso v hlávkovém zelí
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...

Grilované krídelká a stehienka
Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...

Bravčovina na doplnenie kolagénu
Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....

Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou
Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.

Cesnakové stehienka plnené prosciuttom
Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný...

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...

Kuřecí kousky s májovkama
Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie
Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal...

Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou
Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.

Lahodná pohánka s bryndzou
Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza...

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

Sulu Köfte na masle
Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.