Čokoládové minitortičky
Čokoládové minitortičky

Čokoládové minitortičky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. októbra 2020. Komerčný recept.
Čokoládové minitortičky bez lepku
Foto: novalim

Aj v obyčajný deň si môžeme spraviť radosť. Čokoládové minitortičky bez lepku nepotrebujú špeciálnu príležitosť, aby sme si ich vychutnali. Kedykoľvek máme chuť Zobraziť celý popisAj v obyčajný deň si môžeme spraviť radosť. Čokoládové minitortičky bez lepku nepotrebujú špeciálnu príležitosť, aby sme si ich vychutnali. Kedykoľvek máme chuť na niečo dobré, prečo si to nedopriať? Možno už aj tento víkend k popoludňajšej kávičke. Kto ich vyskúša?
Zdroj: https://novalim.net/cokoladove-minitorticky-bez-lepku/

25 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
100 g
4 ks
2 PL (neutrálnej chuti)
1 PL
1 ČL
Plnka:
250 ml
200 g
Na ozdobu:
 (roztopená)
 (čerstvé)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme základ na plnku – parížsku šľahačku. Smotanu privedieme do varu a potom ňou zalejeme nadrobno nasekanú čokoládu. Rozmiešame ju, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom túto zmes dáme vychladnúť a následne ju dáme do chladničky, aby sme ju poriadne zachladili.

  2. 2

    Bezgluténovú múku Promix PK špeciál preosejeme spolu s kypriacim práškom a kakaom. Žĺtky šľaháme spolu s práškovým cukrom do penista, potom pridáme olej a ešte raz dobre vyšľaháme. Bielky vyšľaháme do tuha.

  3. 3

    Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom a zľahka ich vmiešame gumenou varechou. Napokon do tejto zmesi vmiešame aj bielkový sneh.

  4. 4

    Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15-20 minút, kým je korpus upečený tak, že je pružný na dotyk.

  5. 5

    Korpus necháme vychladnúť a potom z neho vykrajujeme okrúhle tortičky (môžeme ho ale aj nakrájať na štvorčeky). Na všetky čokoládové minitortičky bez lepku nanesieme zdobiacim vreckom krém, ktorý si pripravíme tak, že vychladenú parížsku šľahačku vyšľaháme mixérom. Nakoniec dozdobíme minitortičky čučoriedkou a roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu