Tekvicová kaša
Tekvicová kaša

Tekvica na sladko

matuliena76 - bez fotkymatuliena76, 21. októbra 2020

Ak má niekto rád teplé a zdravé raňajky, tak si isto zamiluje tento recept :)

1-2
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

70 g
1/4 ks
2 PL
20 g (mandle)
20 g
2 ČL
1 ks stredné
100 ml
1 ks
kúsok




Postup

  1. 1

    Do malého hrnca dáme rozpustiť maslo, do ktorého pridáme nastrúhané jablko a mrkvu, nakrájanú tekvicu na malé kúsky. Necháme podusiť.

  2. 2

    Keď tekvica trochu zmäkla, tak k zmesi pridáme ovsené vločky a orechy. Prilejeme trochu mlieka, prípadne vody. Necháme variť cca 10-15 minút. Ak sa nám zdá, že je všetko dostatočne do mäkka uvarené, ochutíme škoricou a prelejeme do misky.

  3. 3

    Podľa chuti pridáme med, javorový sirup, niekto možno aj kokos. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

jamarlen
výborný nápad! do takého istého zkladu dvam červenú šošovicu +cesnak, a je z toho skvelá večera!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia