Bataty zapečené s marshmallows
Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...
Rožky s makovou plnkou
Tento recept nie je na váhu, ale na hrnčeky. V recepte používam hrnček s...
Bezlepkové medvedie labky
V miske ručne vypracujeme cesto z uvedených surovín. Zabalíme do fólie a necháme 24 hodín odležať...
Veterníčky s krémom z matcha čaju
Tajomstvá majstrov varešky... Niekde sú skryté v neznámej surovine, inde v postupe, nečakanej chuťovej kombinácii, triku pri varení, novom nápade....
Pikantný cícerový „tataráčik“
Máte radi tatarák? A už ste skúšali aj bezmäsitý, napríklad cícerový? Rozhodne si ho urobte...
Staromaďarský jablkový koláč
Tento recept som našla na internete, vyskúšala som a chcem ho mať uložený hlavne pre...
Špenátové lasagne s mozzarellou
Pre vegetariánov alebo tých, ktorí si potrebujú dať pohov od mäska.
Linecký tvarohovo-jablkový koláč
Jemný chuťou, nenáročný na prípravu, zvládne aj začiatočník.
Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....
Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom
Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá....
Gnocchi s hríbmi
Milovníci voňavých hríbov v kombinácii s gnocchami si prídu na svoje. Toto rýchle a chutné jedlo...
Karibská fazuľa
Toto je strašne dobrá vec, ktorá nemôže chýbať na žiadnej našej grilovačke. Obvykle to podávame...
Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....
Francúzske medovo-makové krémové rezy
Tento zákusok som piekla na začiatku môjho príchodu na Varechu.sk. Vtedy som bola ešte ťarbavá a preto som skúsila upiecť znovu tento zákusok, ale suroviny som si prispôsobila k môjmu terajšiemu plechu....
Červená kyslá zemiaková polievka
Toto je jedna z mála polievok, ktorú si pamätám ešte z detstva. Bola som veľmi prieberčivý stravník a skoro nič som nechcela jesť...
Plnený točený medovník
Toto je u nás TOP medzi medovými koláčikmi - klasické medovníčky už roky nerobím, tento závin...
Gaštanový koláč podľa Kristíny Nemčkovej
Tiež poznáte gaštanové pyré ako „klasiku so šľahačkou“? Aj v tomto recepte ju nájdete. No trochu...
Red Velvet crinkles
Aj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov....
Bezlepkové makové linecké kolieska
Z uvedených surovín pripravíme cesto. Odložíme ho do chladničky na cca 60 minút.
Bryndzové pirohy so slaninkou
Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.
Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....
Cheesecake podľa Alexandry Wagner
Tento najobľúbenejší cheesecake foodblogerky Alexandry Wagner nielen krásne vyzerá, ale je aj plný chuti a ovocia....
Slivkové gombóce starej mamy zo zemiakového cesta
Ďalší recept z babkinej kuchárskej knižky. Tieto gombóce sa varili v zimných mesiacoch, keď neboli čerstvé slivky....
Bezlepkové pampúchy s makom
V uponáhľanej dobe, akú žijeme, občas nemáme veľa času na prípravu jedla. Vtedy častokrát siahame po niečom praktickom....
Dvojmäsová sekaná s hubami po našom
Našťastie mám od mojich agentov, čerstvé podrobné informácie o „hubovej situácii“ na SVK....
Chlebová praženica
Toto jednoduché a rýchle jedlo vyčarujete z obyčajného chleba, cibuľky, slaninky a pár vajíčok.
Kynutá bábovka s kakaem
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí,...
Lahodné nielen vianočné medové trojuholníčky
U nás tieto medové, jemné a voňavé koláčiky nahradili pred pár rokmi tradičné vianočné medovníčky...
Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou
Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná kombinácia chutí......