Višňová torta
Višňová torta

Black Irish Forest Gateau (višňová torta)

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 12. decembra 2020
Black Irish Forest Gateau (višňová torta)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Írsky variant aj u nás veľmi dobre známej schwarzwaldskej torty, na rozdiel od nej sa pridáva likér Baileys Irish Cream.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
200 g
50 g
1 bal.
125 g
125 g
Plnka:
250 g
250 g (35 %)
175 g (zavárané, bez kôstok a šťavy)
50 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu, primiešame preosiate suché suroviny. Do cesta opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do formy s priemerom 26 cm s odnímateľným okrajom vystlanej papierom. Pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.

  2. 2

    Mascarpone vymiešame so smotanou a práškovým cukrom. Vychladnutý korpus rozkrojíme, spodnú polovicu vrátime do formy, pokvapkáme likérom, potrieme polovicou krému a obložíme višňami nakrájanými na polovičky. Prekryjeme druhou časťou korpusu, znova pokvapkáme likérom, natrieme zvyškom plnky a odložíme do chladničky

  3. 3

    Tortu vyberieme z formy a dozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia