Black Irish Forest Gateau (višňová torta)
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 12. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Írsky variant aj u nás veľmi dobre známej schwarzwaldskej torty, na rozdiel od nej sa pridáva likér Baileys Irish Cream.
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
125 g |
|
125 g |
|
|
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g (35 %) |
|
175 g (zavárané, bez kôstok a šťavy) |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a vodu, primiešame preosiate suché suroviny. Do cesta opatrne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do formy s priemerom 26 cm s odnímateľným okrajom vystlanej papierom. Pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.
- 2
Mascarpone vymiešame so smotanou a práškovým cukrom. Vychladnutý korpus rozkrojíme, spodnú polovicu vrátime do formy, pokvapkáme likérom, potrieme polovicou krému a obložíme višňami nakrájanými na polovičky. Prekryjeme druhou časťou korpusu, znova pokvapkáme likérom, natrieme zvyškom plnky a odložíme do chladničky
- 3
Tortu vyberieme z formy a dozdobíme.
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu