Džatkance s lieskovými orieškami
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 11. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 11. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky pokrájame, zalejeme teplou vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Pomocou pokrievky scedíme 2/3 vody, zemiaky posypeme hrubou múkou a vareškou premiešame. Prikryjeme pokrievkou a necháme múku 15 minút prepariť.
- 2
Hrniec s fučkou (tak sa nazýva kaša, ktorá vznikne) môžeme nechať aj na kraji sporáka, ale musíme dávať pozor, aby sa nepripálila. Potom pomocou pučidla vypracujeme z múky a zo zemiakov hladkú hmotu.
- 3
V miske zmiešame pomleté orechy s cukrom. Džatkance vykrajujeme zo zemiakovej hmoty lyžicou namočenou v masle, aby sa na ňu nelepili a kladieme ich priamo na tanier. Na záver ich posypeme zmesou cukru a orechov a polejeme zvyšným roztopeným maslom.
Tiež džatky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu