Zapečené špagety s enciánom fotorecept
Foto: petullka
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.
-
2
Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. V hlbokej panvici rozpalíme lyžicu oleja a chvíľu opekáme slaninu, potom pridáme cibuľu a nakoniec prelisovaný cesnak.
-
3
Pridáme špenát, 2 minúty miešame, kým sa nesparí a primiešame syr a oregano, chvíľku povaríme, kým sa syr neroztopí a odstavíme z ohňa.
-
4
Túto zmes dáme do hrnca s uvarenými špagetami a poriadne premiešame, nakoniec pridáme 2 surové vajíčka a hrsť parmezánu a znovu dôkladne premiešame.
- 5
Polovicu špagiet dáme do olejom vymastenej formy, moja mala 20x20 cm (kľudne môže byt aj okrúhla), na to uložíme encián a zakryjeme druhou polovicou špagiet. Môj encián mal 110 g, bol malý, nabudúce dám určite väčší alebo 2.
- 6
Nakoniec to celé zasypeme zvyšným parmezánom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 7
Upečené vyberieme z formy a nakrájame.
- 8
Dobrú chuť.
- 5
No mne stačilo, ale manžel si vypýtal ešte jednu porciu a tú poslednú zjedol na večeru :-)
Určite pochvália, u nás veľmi chutilo :-)