Tekvicová roláda
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 8. decembra 2020
Foto: archív Miloša Mikuša
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
50 ml |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Plnka: | |
350 g (typu Lučina) |
|
200 g mleté |
|
2 bal. |
|
Navrch: | |
120 g |
|
100 g rozmixovaná |
|
40 g |
|
|
Postup
-
1
Tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadrá a upečieme ju pri 170 °C domäkka.
- 2
Dva žĺtky vymiešame s medom a vanilkovým cukrom, pridáme vodu a 400 g vychladnutej rozmixovanej pečenej tekvice. Primiešame škrob a prášok do pečiva. Na záver ručne vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
- 3
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Či je cesto upečené, skontrolujeme pomocou drevenej špajdle. Cesto po upečení aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Potom papier opatrne stiahneme.
- 4
Orechy opražíme pár minút nasucho za stáleho miešania a necháme trochu vychladnúť. Tvarohový syr zmiešame s vanilkovým cukrom a vmiešame orechy. Plnku natrieme na cesto a zrolujeme.
- 5
Zvyšný syr vymiešame s maslom, pridáme rozmixovanú pečenú tekvicu a zmesou potrieme vrch rolády. Ozdobíme orechmi.
Tiež tekvicová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu