Tekvicová roláda
Tekvicová roláda

Tekvicová roláda

Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec „s vareškou a kalichom vína“, autor niekoľkých kuchárskych kníh, 8. decembra 2020
Tekvicová roláda
Foto: archív Miloša Mikuša
12
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 ks
4 ks
4 PL
50 ml
100 g
1 bal.
1 bal.
štipka
Plnka:
350 g (typu Lučina)
200 g mleté
2 bal.
Navrch:
120 g
100 g rozmixovaná
40 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadrá a upečieme ju pri 170 °C domäkka.

  2. 2

    Dva žĺtky vymiešame s medom a vanilkovým cukrom, pridáme vodu a 400 g vychladnutej rozmixovanej pečenej tekvice. Primiešame škrob a prášok do pečiva. Na záver ručne vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Či je cesto upečené, skontrolujeme pomocou drevenej špajdle. Cesto po upečení aj s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Potom papier opatrne stiahneme.

  4. 4

    Orechy opražíme pár minút nasucho za stáleho miešania a necháme trochu vychladnúť. Tvarohový syr zmiešame s vanilkovým cukrom a vmiešame orechy. Plnku natrieme na cesto a zrolujeme.

  5. 5

    Zvyšný syr vymiešame s maslom, pridáme rozmixovanú pečenú tekvicu a zmesou potrieme vrch rolády. Ozdobíme orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia