Hlivová polievka
Suroviny
300 g čerstvá |
|
100 g |
|
250 g |
|
4-5 ks (alebo 250 g rezancov) |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci speníme na oleji nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú hlivu, môžeme pridať aj sušené huby a podlejeme troškou vody. Pridáme lyžičku mletej červenej papriky a dusíme.
- 2
Potom dolejeme viac vody a ešte dusíme. Potom pridáme nakrájané očistené zemiaky (alebo rezance). Osolíme, okoreníme.
- 3
V kyslej smotane rozhabarkujeme 1 lyžicu hladkej múky a vlejeme do polievky. Varíme 20-25 minút. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť.
Tiež hlivová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre