Fantastický raw parmezán

bylinkyzbabickinejzahrady - fotkabylinkyzbabickinejzahrady, 9. decembra 2020

Tak toto ma dostalo! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička prázdna! Toto nie je obyčajná náhrada parmezánu, ktorú ako Zobraziť celý popisTak toto ma dostalo! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička prázdna! Toto nie je obyčajná náhrada parmezánu, ktorú ako alternatívu vyhľadávajú vegáni, či alergici na laktózu, toto je "pokrm", ktorý by mal byť súčasťou bežného jedálnička, či ste raw, vegán alebo čokoľvek iné. Je výborný na posyp cestovín, polievok, praženice, hrianky, šalátov a všade tam, kde obvykle dávate parmezán, ale aj kde ho nedávate.

Suroviny

1 hrnček
1 ČL
1/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Do misky dáme všetky suroviny - vlašské orechy sú výborný zdroj zdravých olejov, himalájska soľ so zníženým obsahom sodíka neupcháva cievy a nezvyšuje tlak, lahôdkové droždie nazývané aj Tebi droždie neaktívne sypké droždie, ktoré nenakysne, nezaťažuje žalúdok, nespôsobuje kyselinu, či nadúvanie, má vysoký obsah vitamínu B, je vhodné pre športovcov, vegetariánov, mamičky aj deti.

  2. 2

    Rozmixujte v mixéri s "S" nožmi, v takom kde zvyknete mixovať orechy na koláč :) Nemixujte dlho, aby vám nevznikla orechová masa, parmezán by mal byť sypký alebo hrudkovejší - presne tak ako to máte radi.

  3. 3

    Hotovo :) Uchovávame v chladničke. Vydrží dlho ... ale u nás nie :)

    Fantastický raw parmezán  - obrázok 3

Diskusia k receptu

chemik
Omlouvám se za nekuchařský vstup, ale jako chemik musím bránit kvalitu himalájské soli, která vůbec není ochuzená o sodík, protože jej obsahuje stejně jako ostatní obchodní druhy chloridu sodného a cévy vůbec neucpává. Znečistění železem, které způsobuje její atraktivní růžovou barvu, činí jen zcela zanedbatelné zlomky hmotnostních procent a je zcela neškodné. Novější odborné publikace dokonce zpochybňují na základě testů zvyšování tlaku sodíkem u jedinců s normální funkcí ledvin.
hanis
Vyzkoušela jsem a moc děkuji za recept a chválím, chválím, chválím - výborné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia