Bezlepkové perníčky
Foto: sonulienka
Pre dcéru som piekla bezlepkové perníčky, ale tento istý recept pečiem aj pre nás z hladkej múky. Recept si sem ukladám, aby som ho Zobraziť celý popisPre dcéru som piekla bezlepkové perníčky, ale tento istý recept pečiem aj pre nás z hladkej múky. Recept si sem ukladám, aby som ho nestratila len tak napísaný je od výbornej pernikárky a sú to najlepšie perníčky aké som do teraz piekla.
príprava
na 180 °C
Suroviny
650 g (alebo hladká múka špeciál) |
|
150 g tekutý |
|
250 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 1/2 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
Poleva na zdobenie: | |
1 ks |
|
z 1 citróna |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Nič som nefotila, ale postup pridávam. Najprv si dáme nahriať med a doň dáme rozpustiť maslo, pridáme mlieko a dobre premiešame. Múku preosejeme, pridáme sódu, kakao, perníkové korenie, práškový cukor a rozšľahané vajcia so žĺtkom a med s maslom a mliekom. Vypracujeme dobre cesto dáme do chladničky minimálne na 2-3 hodiny. Ale ak chcete, môžete nechať cesto zrieť aj pár dní. Ja som napríklad z polovice cesta robila po troch hodinách nakoľko dcéra si chcela zobrať tam som vykrajovala len karavany. Druhú polovicu cesta som nechala v chladničke. Stálo tam päť dní. Cesto si rozvaľkáme a vykrajujeme. Ja natieram vajíčkom aj pred pečením a aj po upečení. Perníky pečieme na 180 stupňov 8-10 minút. Po vychladnutí zdobím. Na polevu si 3 x preosejem práškový cukor potom pridám bielok a šťavu z jedného citróna a šľahačom dobre vymiešam. Šľahám 10 minút. Tu sú karavany. Poznámočka: nie som vôbec na zdobenie tak aké boli, také boli. Neviem, či sa to podobá na karavan....
-
2
No a tu sú perníčky z druhej polovice cesta, ktoré stálo v chladničke ako som už písala päť dní.
-
3
No a tu sú všetky ale neviem koľko ich presne bolo, nepočítala som. To záleží aj od formičiek.
-
4
A takto ich odkladám - do krabice dám kúsok chleba. Chlieb stvrdne a perníky sú mäkké. Len sa chlieb nesmie dotýkať perníkov na to si dávam pozor.
Diskusia k receptu