Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Najlepšia brownie torta

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 12. decembra 2020

Recept je jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník a o chuti radšej ani nehovorím :)

25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g kvalitná
7 ks
 štipka
140 g
15 g
85 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Formu s priemerom 26 cm dobre vymastíme.

  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky v nádobe zľahka vymiešame s 15 g kakaa.

  3. 3

    Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu ochladiť.

  4. 4

    Bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

  5. 5

    Vychladnutú čokoládu pridáme k žĺtkom s kakaom a vymiešame. Dostaneme hustejšiu hmotu, ku ktorej pridáme sneh a to tak, že najprv pridáme 1/3 snehu, opatrne varechou premiešame. Následne dodáme zvyšok snehu, opäť opatrne premiešame a vylejeme do pripravenej formy.

  6. 6

    Pečieme 23-25 minút na 180 °C v predhriatej rúre (určite nie dlhšie lebo bude suchý). Koláčik počas pečenia narastie, pukne a keď ho vyberieme “ spľasne” , ale presne tak to má byť.

  7. 7

    Po vychladnutí ho posypeme kakaom a ozdobíme ovocím.

  8. 8

    Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Neviem, ci najlepsia, ale mne sa paci, niekedy isto urobim. Mozno by si mohla dat do nazvu este ze je bez muky.