Najlepšia brownie torta
Foto: frommykitchendotcom
Recept je jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník a o chuti radšej ani nehovorím :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Formu s priemerom 26 cm dobre vymastíme.
- 2
Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky v nádobe zľahka vymiešame s 15 g kakaa.
- 3
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu ochladiť.
- 4
Bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
- 5
Vychladnutú čokoládu pridáme k žĺtkom s kakaom a vymiešame. Dostaneme hustejšiu hmotu, ku ktorej pridáme sneh a to tak, že najprv pridáme 1/3 snehu, opatrne varechou premiešame. Následne dodáme zvyšok snehu, opäť opatrne premiešame a vylejeme do pripravenej formy.
- 6
Pečieme 23-25 minút na 180 °C v predhriatej rúre (určite nie dlhšie lebo bude suchý). Koláčik počas pečenia narastie, pukne a keď ho vyberieme “ spľasne” , ale presne tak to má byť.
- 7
Po vychladnutí ho posypeme kakaom a ozdobíme ovocím.
- 8
Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu