Biscotti

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 11. decembra 2020
Biscotti
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
na 165 °C

Suroviny

300 g
110 g
z 2 pomarančov
4 ks
2 ks
500 g
1 bal.
110 g
120 g
320 g (alebo vlašských orechov)
Na namáčanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru vymiešame do peny (najlepšie v kuchynskom robote), pridáme celé vajíčka a bielky.

  2. 2

    Potom postupne prisypávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec primiešame nasekanú bielu čokoládu, brusnice a pistácie alebo vlašské orechy. Cesto dáme odležať do chladničky na 30 minút.

  3. 3

    Z cesta vyformujeme dva podlhovasté bochníky, ktoré pečieme na 165 stupňoch 30 minút. Necháme vychladnúť, potom nakrájame na krajce a znova pečieme 15 minút. Konce upečených biscotti môžeme namáčať do roztopenej čokolády.

Diskusia k receptu

haji
Avantgardní foto. Recept neuvádí, zda sú pistácie mleté. Asi ano, v reze nevidno. Teplota pečení plátků by měla být nižší, cca 145 - 150°C. Jinak to bude bubu.