Biscotti
Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 11. decembra 2020
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Petržalka, 11. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
300 g |
|
110 g |
|
z 2 pomarančov |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
110 g |
|
120 g |
|
320 g (alebo vlašských orechov) |
|
Na namáčanie: | |
|
Postup
-
1
Maslo, cukor a nastrúhanú pomarančovú kôru vymiešame do peny (najlepšie v kuchynskom robote), pridáme celé vajíčka a bielky.
- 2
Potom postupne prisypávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec primiešame nasekanú bielu čokoládu, brusnice a pistácie alebo vlašské orechy. Cesto dáme odležať do chladničky na 30 minút.
- 3
Z cesta vyformujeme dva podlhovasté bochníky, ktoré pečieme na 165 stupňoch 30 minút. Necháme vychladnúť, potom nakrájame na krajce a znova pečieme 15 minút. Konce upečených biscotti môžeme namáčať do roztopenej čokolády.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu