Venčeky zo šľahačkového cesta fotorecept
Foto: olinecka
Výborné koláčiky, ktoré dlhšie vydržia. Nenáročná príprava aj pre začiatočníkov. Poďte vyskúšať na blížiace sa sviatky, naozaj potešia.
50 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g studené (alebo Hera) |
|
150-200 ml |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky a postupne prilejeme smotanu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie, odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie a urobíme mlynčekom alebo tvorítkom venčeky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Práškový a vanilínový cukor zmiešame a upečené venčeky za horúca obalíme. Dobrú chuť.
Veru, upečiem opäť. Pozdravujem.
Naozaj pošlem jednu veľkú krabicu na koštovku, ďakujem milá @haji