Venčeky zo šľahačkového cesta fotorecept
Výborné koláčiky, ktoré dlhšie vydržia. Nenáročná príprava aj pre začiatočníkov. Poďte vyskúšať na blížiace sa sviatky, naozaj potešia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g studené (alebo Hera) |
|
150-200 ml |
|
Na obaľovanie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, pridáme studené maslo pokrájané na menšie kúsky a postupne prilejeme smotanu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie, odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo.
-
3
Plech vyložíme papierom na pečenie a urobíme mlynčekom alebo tvorítkom venčeky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Práškový a vanilínový cukor zmiešame a upečené venčeky za horúca obalíme. Dobrú chuť.
Tiež drobné pečivo:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Veru, upečiem opäť. Pozdravujem.
Naozaj pošlem jednu veľkú krabicu na koštovku, ďakujem milá @haji