Šatôčky s lekvárom
Matej a Mirka Birošíkovci
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 12. decembra 2020
šéfkuchár a cukrárka Grand Hotela Bachledka v Bachledovej doline, 12. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku 3 mm. Pokrájame ho na rovnomerné štvorčeky, na ktoré dáme lekvár.
- 2
Konce štvorčekov potrieme vajíčkom a zložíme do šatôčky. Nakoniec potrieme celé šatôčky vajíčkom, dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov zhruba 15 minút.
- 3
Po upečení šatôčky posypeme práškovým cukrom.
Tiež lekvárové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1. Vieš, aké je ťažké rozvaľkať lístkové cesto presne na 3 milimetre a nie na 2,9 či nebodaj 3,1?
2. Vieš, aké to majú reštaurácie v tejto dobe ťažké?
3. Keď tu môžu podobné recepty prezentovať používatelia, prečo nie aj šéfkuchárka? Lístkové cesto si možno robí sama. Ja tiež - a som spokojná.
A chyba mu nieco? VIete kolko ludi mohol inspirovat k prvemu peceniu? Hoci aj desat rocne dieta? ;) S radostou pridajte svoj, komplikovanejsi, napriklad, ako ste vyrobila vlastne listkove cesto, ci marmeladu, potesite sikovenjsich kucharov. Ved tato stranka je tu pre to, aby potesila vsetky druhy kucharov a pekarov - uplnych zaciatocnikov vratane. ;)